Απαντησεις του Δημαρχου Κομοτηνης για τον χωρο στη περιοχη τερμα Αδριανουπολεως που εκδηλωθηκε πυρκαγια

«Ο χώρος ανήκει σε ιδιώτη∙ ο δήμος περισυνέλλεξε τα τελάρα άμεσα όταν του επετράπη»

Στα ερωτήματα που έθεσε με γραπτή του δήλωση ο δημοτικής σύμβουλος της Σύμπραξης Προοπτικής κ. Ευάγγελος Λαφτσής, απαντά ο δήμαρχος Κομομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.

Να θυμίσουμε πως ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης καταλόγιζε στη διοίκηση του Δήμου «σοβαρή αμέλεια»  για την κατάσταση που παρουσιάζει ο χώρος στη περιοχή τέρμα Αδριανουπόλεως  πριν και μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε.

Πριν απαντήσει όμως στα ερωτήματα ο δήμαρχος, αναφέρεται αρχικά στον επικεφαλής της παράταξης, επισημαίνοντας πως «η Παράταξη “Σύμπραξη Προοπτικής” και ο Επικεφαλής της, Αντώνης Γραβάνης, επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να εισάγουν νέα αντιπολιτευτικά ήθη!». «Αντί να θέτει δημόσια ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής ο Επικεφαλής, τα απευθύνουν ατομικά και ενυπόγραφα διά δελτίων τύπου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξής του!» εξηγεί ο κ. Γκαράνης σπεύδοντας να διευκρινίσει πως «κανείς, βέβαια, δεν αμφισβητεί το δικαίωμά τους αυτό!».

Ο δήμαρχος θεωρεί πως «προφανώς, όλη αυτή η τακτική υπαγορεύεται από την ανάγκη να μην ανταπαντήσει η Διοίκηση του Δήμου, υπενθυμίζοντας τα έργα και τις ημέρες του πολιτικού παρελθόντος του κυρίου Γραβάνη!» σπεύδοντας να σημειώσει με νόημα πως «η υπογραφή, όμως, δελτίων τύπου από μεμονωμένους Δημοτικούς Συμβούλους της «Σύμπραξης Προοπτικής» δε συνεπάγεται και ακύρωση της ηγεσίας της!».

Όσον αφορά δε τα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει η «Παράταξη Σύμπραξη Προοπτικής» διά του Δημοτικού Συμβούλου της, Ευάγγελου Λαφτσή, ο κ. Γκαράνης απαντά τα εξής:

«1ον) Το εν λόγω οικόπεδο δεν είναι κοινόχρηστο, αλλά ανήκει σε ιδιώτη. Με ιδιωτικό δε συμφωνητικό σύστασης χρησιδανείου από τις 4-9-2017 η χρήση του δόθηκε από τον ιδιοκτήτη του σε άλλον ιδιώτη, που είναι κάτοικος της οδού Αδριανουπόλεως. Ως εκ τούτου, οι όποιες ενέργειές μας επιβάλλεται εκ της νομοθεσίας να γίνουν σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τον ιδιώτη, ο οποίος την αμέσως επόμενη της πυρκαγιάς ημέρα καθάρισε και συμμάζεψε το οικόπεδο στον βαθμό που του επιτρεπόταν. (Οι σχετικές φωτογραφίες υπάρχουν στις Υπηρεσίες μας, ως αποδεικτικά στοιχεία).   

2ον) Η ουσιαστική παρέμβαση και ο σχολαστικός καθαρισμός του οικοπέδου δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την έκδοση πορίσματος για τα αίτια και τις ευθύνες της πυρκαγιάς.

3ον) Τα εύφλεκτα τελάρα που βρίσκονταν στον χώρο επετράπη στις υπηρεσίες του Δήμου να τα περισυλλέξουν, κάτι που το πράξαμε άμεσα.

4ον) Σχετικά δε, με τους αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους στον Δήμο μας, οι υπηρεσίες μας μεριμνούν διαρκώς στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, καθώς δε διαθέτουμε Δημοτική Αστυνομία. Παρ’ όλ’ αυτά, καθαρίζουμε συνεχώς όποιους ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους εντοπίζουμε και έχουμε υποβάλλει μηνύσεις κατ’ αγνώστων για την ύπαρξή τους.

Η δε υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας τηρεί φάκελο, ο οποίος συμπεριλαμβάνει αναλυτικά χρονολογικά στοιχεία για τον εντοπισμό και τον καθαρισμό τους. Οι αυτοσχέδιοι, βέβαια, σκουπιδότοποι δημιουργούνται κατά παράβαση του νόμου και με πλήρη απουσία κοινωνικής ευθύνης και περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς, έτσι, δημιουργούνται ανεξέλεγκτες εστίες μόλυνσης. Γι’ αυτό, χρέος όλων μας είναι να καταγγέλλουμε στις αρμόδιες αρχές κάθε σχετική παράβαση που θα υποπίπτει στην αντίληψή μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.