Απαντησεις για σειρα τοπικων θεματων επιθυμει απο τον Χ. Σταικουρα ο Δημητρης Χαριτου

Με την αφορμή της παρουσίας του Υπουργού Οικονομικών σήμερα στην Κομοτηνή

Στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» του Ράδιο Παρατηρητής 94 fm μίλησε το πρωί της Τρίτης 5 Ιουλίου με την αφορμή της συζήτησης της επερώτησής του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα στην Βουλή για το ζήτημα του χρυσού ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου.

Στον επίλογο της συζήτησης ο κ. Χαρίτου ρωτήθηκε για τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης σε σχέση με το επίδομα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος, με τον ίδιο να τονίζει ότι η επιδοματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανακάμψει το κύμα της ακρίβειας, είτε στον χώρο της ενέργειας, είτε στον χώρο των καυσίμων είτε στα τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης στα οποία μετακυλίεται η αύξηση. «Η κυβέρνηση ουσιαστικά επιδοτεί την αισχροκέρδεια κυρίως παραγωγών και των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας με αυτές τις πολιτικές και τις επιλογές  της» ανέφερε τονίζοντας πως αυτή η επιδοματική πολιτική «δεν οδηγεί πουθενά, απλά αυξάνει τα κέρδη αυτής της οικονομικής ελίτ χωρίς να δίνει απάντηση στα ανοιχτά προβλήματα της κοινωνίας».

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει και την επικείμενη επίσκεψη κυβερνητικών στελεχών και κυρίως αυτήν του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για να καλέσει τον κ. Σταϊκούρα να δώσει απαντήσεις σε σοβαρά ζητήματα της περιοχής. Μεταξύ αυτών ανέφερε τον «εγκλωβισμό» ακινήτων από την εποπτευόμενη από τον ίδιο ΕΤΑΔ τόσο στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής όσο και στην Κομοτηνή, την επαναλειτουργία της Shelman που όπως τόνισε παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις ήδη από το 2020 δεν έχει προχωρήσει αλλά και τα στεγαστικά δάνεια των Παλιννοστήσαντων συμπολιτών μας που συνεχίζουν να απειλούνται και να εκβιάζονται όπως ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.