Αντιπροσωπεια του ΚΚΕ στην Τουρκια

Σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη μίλησε το μέλος του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρέθηκε στην Τουρκία από την Τετάρτη 11 Μαΐου, μετά από πρόσκληση του ΚΚ Τουρκίας.

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, και Άρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, συμμετέχει σε πολύμορφες εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΚ Τουρκίας σε Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα, Αττάλεια και Αδανα, με θέμα την κοινή πάλη των δύο λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Την Πέμπτη 12 Μαΐου τα στελέχη του ΚΚΕ συμμετείχαν σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚ Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ».

«Δεν επιλέγουμε στρατόπεδο ληστών, είμαστε με το μέρος των λαών»

Στην πολιτική συγκέντρωση  μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ μίλησε ο Γ. Μαρίνος.

Ο Κ. Οκουγιάν αναφέρθηκε στον εγκληματικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ, στον ρόλο του ως όπλου των αστικών τάξεων σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος των κρατών – μελών, καθώς και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που έχει εξαπολύσει διαχρονικά. Τόνισε την ανάγκη της πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟ και ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως είναι αυτός που έχει ξεσπάσει τώρα στην Ουκρανία.

Ο Γ. Μαρίνος, στην τοποθέτησή του, αφού ευχαρίστησε το ΚΚ Τουρκίας για την φιλοξενία και τόνισε μεταξύ άλλων πως «μεταφέρουμε σε όλους σας τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Ελλήνων κομμουνιστών και είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε μαζί σας ως σύντροφοι, ως φίλοι, ως γείτονες, δυναμώνοντας τις αδελφικές σχέσεις των Κομμάτων μας στον κοινό μας αγώνα, για να ζήσουν οι λαοί μας μια καλύτερη ζωή, όπως αξίζει στους παραγωγούς του πλούτου».

Παράλληλα σημείωσε πως «το ΚΚΕ και το ΚΚ Τουρκίας με πίστη στον Μαρξισμό – Λενινισμό αναλύουν με ταξικό κριτήριο τις εξελίξεις, καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται ανάμεσα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τη Ρωσία, στην Ουκρανία, μια χώρα με σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και πολύ εύφορη γη, με στρατηγική γεωγραφική θέση. (…) Ο πόλεμος είναι ιμπεριαλιστικός και από τις δύο πλευρές κι εμείς δεν επιλέγουμε στρατόπεδο ληστών, είμαστε με το μέρος των λαών, της αυτοτελούς τους πάλης για τα δικά τους συμφέροντα, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία, για να ζήσουμε οι λαοί αδελφωμένοι. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας».

«Οι γείτονες λαοί επιθυμούν και διεκδικούν να ζήσουν ειρηνικά»

Όσο για τις ελληνοτουρκικές ανέφερε πως «ανησυχούμε για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Κινούνται στο περιβάλλον της γενικότερης όξυνσης των ανταγωνισμών, με επικίνδυνες συνέπειες και έχει ιδιαίτερη σημασία το κοινό κάλεσμα του ΚΚΕ και του ΚΚΤ, να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή πάλη ενάντια στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, ενάντια στον εθνικισμό και ρατσισμό, για να φτάσει το μήνυμα πως οι γείτονες λαοί επιθυμούν και διεκδικούν να ζήσουν ειρηνικά!

  • Εναντιωνόμαστε στην κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών, σε κάθε περίπτωση θερμού επεισοδίου και πολεμικής εμπλοκής.
  • Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις παραβιάσεις των συνόρων, υποστηρίζουμε τη θέση για μη αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Παλεύουμε για απεμπλοκή των δύο χωρών από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την επιστροφή των στρατιωτικών δυνάμεων από ΝΑΤΟικές και άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Παλεύουμε για την αποδέσμευση των χωρών μας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να διώξουμε τις αμερικανικές και ΝΑΤΟικές βάσεις από τις χώρες μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.