Αντιπαραθεση (ξανα) για τον φωτισμο LED στο Δημο Κομοτηνης

Ευθείες βολές από Γραβάνη για ολιγωρία που κοστίζει από τη Δημοτική αρχή

Προχωρά η δημιουργία Φωτοβολταϊκών Πάρκων από το Δήμο Κομοτηνής για την εξοικονόμηση ενέργειας

Την αντιπαράθεση, για ακόμα μια φορά, μεταξύ διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής και της μείζονος αντιπολίτευσης, προκάλεσε το θέμα της αντικατάστασης του φωτισμού της πόλης με λάμπες LED, ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει πολλές φορές τριβές  μεταξύ των δύο πλευρών.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Δήμος Κομοτηνής έχει επιλέξει, ακόμα από την προηγούμενη διοίκηση, να προβεί στη σταδιακή αλλαγή των λαμπτήρων φωτισμού δρόμου στην Κομοτηνή με λαμπτήρες LED.

Αντίθετα άλλοι δήμοι, μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Ξάνθης, Ιάσμου και Αλεξανδρούπολης, επέλεξαν να συνάψουν σύμβαση με εταιρεία για την μαζική αντικατάσταση των λαμπτήρων, με την αποπληρωμή να γίνεται μέσω των τελών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Νοεμβρίου λοιπόν, ο επικεφαλής της Σύμπραξης Προοπτικής κ. Αντώνης Γραβάνης εγκάλεσε για ακόμα μια φορά, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν, την Δημοτική αρχή για το γεγονός ότι δεν προχώρησε στην δεύτερη επιλογή, με αφορμή την αύξηση του κόστους φωτισμού.

Στάθηκε δε στο γεγονός ότι το ποσό αυτό ήταν χαμηλότερο στους Δήμους Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, και τόνισε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι σε χαμηλά ποσοστά ακόμη σε LED αφήνοντας απροετοίμαστο το Δήμο Κομοτηνής.

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου σημείωσε πως στον τομέα της ενεργειακής κάλυψης του Δήμου Κομοτηνής, προχωρούν σε μελέτη για την δημιουργία φωτοβολταϊκών 2 MW.

Όσο για το κόστος που φαίνεται να είναι χαμηλότερο στους όμορους δήμους για τον οδοφωτισμό, σημείωσε ότι από άλλο κωδικό καταβάλλονται τα χρήματα στον ανάδοχο για την εργολαβία, σαν υποχρεώσεις σε δάνεια.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης επισήμανε πως οι αλλαγές LED στο Δήμο Κομοτηνής γίνονται όχι μόνο στον οδοφωτισμό, αλλά και σε σχολεία και δημόσια κτίρια, για συνολική εξοικονόμηση, και πως το κόστος για την αλλαγή των LED σταδιακά θα είναι προς όφελος του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.