Αντιμετωπη με βαριες κατηγοριες η Ευα Καιλη

Η ανακοίνωση των βελγικών αρχών για την υπόθεση δωροδοκίας από το Κατάρ

Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, η οποία -σύμφωνα με Βελγικά ΜΜΕ- βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για υπόθεση διαφθοράς που αφορά σε δωροδοκία από το Κατάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας, οι συλλήψεις έγιναν για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά».

Σημειώνεται ότι η σχετική ανακοίνωση δεν κατονομάζει τους συλληφθέντες, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα των βελγικών ΜΜΕ L’ Echo και Le Soir, ανάμεσα τους βρίσκεται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. Ο τίτλος της L’Echo, μάλιστα, αναφέρει ότι η κ. Καϊλή προφυλακίστηκε.

Δύο άτομα που κρατούνταν αφέθηκαν ελεύθερα.

Τι γράφει η ανακοίνωση των βελγικών αρχών

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ευρωβουλής».

Και συνεχίζει: «Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή που ηγείται της έρευνας στις Βρυξέλλες. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή». «Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την αναφορά ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ ο Τύπος θα λάβει ενημέρωση με νέες ανακοινώσεις εάν υπάρξουν νεότερες εξελίξεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.