Αντιδρασεις για αναρτηση του βουλευτη Ξανθης Μπουρχαν Μπαραν σχετικα με τις «εκλογες» για νεο ψευδομουφτη

ΠΥΡΑ ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Αντιδράσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο προκάλεσε μια ανάρτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ξάνθης κ. Μπουρχάν Μπαράν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ο βουλευτής δηλώνει μέλος της “Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις “εκλογές” στις 9/9.

ΝΔ: «Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;»

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της ΝΔ εξαπολύει πυρά κατά του βουλευτή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας πως «είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα “τουρκική” και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις “εκλογές” για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως “τουρκική”; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;».

Ανασκευάζει ο βουλευτής

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έχει προκαλέσει δυσφορία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τη γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, να ζητά εξηγήσεις.

Μετά τις αντιδράσεις δόθηκε στη δημοσιότητα από τον βουλευτή δήλωση στην οποία τονίζει τα εξής:

«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης.

Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.