Αντιδρασεις απο τον ΣΥΡΙΖΑ Καβαλας στην αναφορα Στυλιανιδη για ενταξη τμηματων του ΔΙΠΑΕ στο ΔΠΘ

Βλέπει εξόφθαλμη προσπάθεια να “κοντύνει” το Διεθνές Πανεπιστήμιο με την αποκοπή των Τμημάτων της Καβάλας και της Δράμας

Τις αντιδράσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην ένταξη των Τμημάτων του ΔΙΠΑΕ που εδρεύουν σε Έβρο Καβάλα και Δράμα στο ΔΠΘ. Η αναφορά έγινε στην ομιλία του βουλευτή κατά την τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο να γίνει, όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός 3ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα σε αριθμό φοιτητών, καθηγητών και ερευνητών, σε μέγεθος χρηματοδοτικών πιστώσεων και σε ανάλογες υποδομές με νέες σχολές όπως η Εργοθεραπεία στην Κομοτηνή που ενώ εξαγγέλθηκε, δεν ιδρύθηκε ακόμα, η Ψυχολογία στο Διδυμότειχο και φυσικά η επιστροφή των τμημάτων της Καβάλας, του Έβρου και της Δράμας από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο ΔΠΘ» είπε συγκεκριμένα σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Στυλιανίδης.

Στην αντίδραση της η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας κάνει λόγο για προσπάθεια να «κοντύνει» το ΔΙΠΑΕ, τονίζοντας την απουσία συζήτησης για το ζήτημα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει το θέμα αυτό καθώς μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν και μάλιστα τελευταία φορά μερικούς μήνες πριν τις εκλογές όταν ο κ. Μητσοτάκης και η τότε Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως είχαν βρεθεί στην Κομοτηνή» επισημαίνει η Νομαρχιακή Οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπληρώνει πως «πρόκειται για μια εξόφθαλμη προσπάθεια να “κοντύνει” το Διεθνές Πανεπιστήμιο με την αποκοπή των Τμημάτων της Καβάλας και της Δράμας και να “μεγαλώσει” αντίστοιχα το ΔΠΘ χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση με τα ίδια τα Τμήματα, τις πρυτανικές αρχές του ΔΙΠΑΕ αλλά και την κοινωνία των πόλεων».

Επιπλέον θυμίζει πως «πρόσφατα μάλιστα ο νέος Πρύτανης του ΔΙΠΑΕ κ. Αγγελόπουλος εκφράσθηκε ενάντια σ’ αυτόν τον σχεδιασμό και δήλωσε ότι θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΔΙΠΑΕ. Κατ’ ανάλογο τρόπο απορρίπτει κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό και ο Σύλλογος των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου εκτιμώντας ότι αυτό που προέχει είναι η ενδυνάμωση του ΔΙΠΑΕ με ανθρώπους και πόρους και όχι η αποψίλωσή του».

«Εμείς στηρίζουμε το ΔΙΠΑΕ και τα Τμήματά του στην Καβάλα, πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστούν οι αρρυθμίες στη λειτουργία του και ότι η Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας θα βρει το δρόμο της και τη θέση που της ανήκει» ξεκαθαρίζει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας για να κλείσει υποβάλλοντας τα ερώτημα: «Αλήθεια, ποια είναι η άποψη των βουλευτών του νομού για το ζήτημα αυτό; Υιοθετούν το σενάριο της ένταξης στο ΔΠΘ; Γιατί κρύβονται τόσο καιρό;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.