«Ανταρτικο» συμβουλων της αντιπολιτευσης στο Δημο Μαρωνειας Σαπων

Απείχαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου Μαρωνείας Σαπών δημιουργεί η στάση της αντιπολίτευσης.  Μερίδα συμβούλων της αντιπολίτευσης, για δεύτερη συνεχή φορά δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού μέσω ανακατεύθυνσης πόρων στους νευραλγικούς τομείς της ύδρευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας και των παιδικών σταθμών. Αποτέλεσμα ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο να μην πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

Η αντιπολίτευση αντιδρά για το γεγονός ότι ενώ η πρόταση της για το ζήτημα της ύδρευσης εγκρίθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, δεν έλαβε το «πράσινο φως» από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος κάνει λόγο για προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος από μέρους της αντιπολίτευσης τονίζοντας πως  «με την αντιθεσμική στάση τους θέτουν σε μικροπολιτική σκοπιμότητα μείζονος σημασίας θέματα του Δήμου».

Παράλληλα εξηγεί πως «η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι σαφώς τεκμηριωμένη και υπαγορεύεται από τις ανάγκες του Δήμου που έχει καταφέρει, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, να αντιμετωπίσει με επιτυχία και σε ολιστικό επίπεδο ζητήματα που τον ταλάνισαν επί πολλά χρόνια, αφορά δε, ειδικά για τον τομέα της ύδρευσης, την καλύτερη και ομαλότερη υδροδότηση οικισμών όπως οι Σάπες, ο Μόνιμος Οικισμός Ποντίων, το Αρσάκειο, η Μαρώνεια, τα Άμφια, οι Προσκυνητές, ο Έβρενος κ.α.».

Ενώ για την πρόταση της ελάσσονος αντιπολίτευσης σημειώνει πως είναι της «τελευταίας στιγμής» και δεν είναι εφαρμόσιμη ως εκ τούτου «η μη προσέλευσή της στο Συμβούλιο αποδεικνύεται προσχηματική και την εκθέτει».

«Είναι βέβαιο πως η ύδρευση και η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου δεν μπαίνουν στο ζύγι αριθμητικών ισορροπιών και δημιουργίας εντυπώσεων. Όσοι δεν προσήλθαν εσκεμμένα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι εκτεθειμένοι στην τοπική κοινωνία και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντί της, αντιλαμβανόμενοι το σοβαρό θεσμικό τους ρόλο» τονίζει ο κ. Χαριτόπουλος κλείνοντας τη δήλωσή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.