Ανοιγμα σε νεους πολιτικους χωρους, με τα ποδια στερεα στην αριστερα θελει για τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης η Αγγελικη Κουγιουμτζογλου

«Όλες οι διαδικασίες μας είναι ξεκάθαρες και ανοιχτές στον κόσμο, ώστε και από τις δυο μεριές να υπάρχει ώσμωση»

«Η κυβέρνηση συνεχίζει στην παρούσα συγκυρία να νομοθετεί με νόμους που προκαλούν το κοινό αίσθημα, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πολίτες»

Να κάνει το κόμμα, και σε νομαρχιακό επίπεδο, άνοιγμα σε νέους πολιτικούς χώρους, χωρίς όμως να χάσεις τις ρίζες του στην Αριστερά, θέλει η νέα Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, που αναδείχθηκε στη θέση μετά τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες.

Η κ. Κουγιουμτζόγλου μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής και την Νατάσσα Βαφειάδου για την πορεία που θα ακολουθήσει η νέα Νομαρχιακή, το άνοιγμα σε άλλες δυνάμεις, αλλά και εκτίμησε πως θα είναι έτοιμοι όποτε και αν αποφασίσει να κάνει τις εκλογές ο πρωθυπουργός.

Ενεργοποίηση μελών σε όλη τη Ροδόπη

Η κ. Κουγιουμτζόγλου φέρνει μια σημαντική εμπειρία τόσο ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ,  όσο και με την τοπική πολιτική και συνδικαλιστική δράση της, έχοντας τα τελευταία χρόνια τη θέση της Συντονίστριας στην τοπική οργάνωση της Κομοτηνής.

Αυτό το διάστημα συνέπεσε και με την περίοδο διακυβέρνησης από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν και, όπως παραδέχτηκε και η ίδια, υπήρχαν ζητήματα διαχείρισης, μιας και ο χώρος δεν είχε ποτέ ξανά την εξουσία στα χέρια του, και προσπαθούσε να ισορροπήσει μεταξύ κυβέρνησης, κόμματος και βάσης των μελών. «Αυτά τα είδαμε με την πάροδο όλων αυτών των χρόνων, έχουμε εντοπίσει πού ήταν τα λάθη που κάναμε, και θέλω να πιστεύω ότι συνεχίζουμε προς το μέλλον» σημείωσε, και με την ολοκλήρωση, έστω και καθυστερημένα λόγω κορωνοϊού, των διαδικασιών, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν.

Πλέον στην πόλη της Κομοτηνής έχουν δημιουργηθεί δύο τοπικές οργανώσεις, συνολικά πέντε στη Ροδόπη, και έχουν διπλασιάσει τον αριθμό των μελών, φτάνοντας τα πεντακόσια, έχοντας βάλει στόχο να διπλασιαστούν αυτά μέχρι το συνέδριο. Άλλωστε βρίσκονται και σε μια περίοδο εσωτερικών διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος να έχουν τεθεί σε δημόσια κοινωνική διαβούλευση, ενόψει και της συνδιάσκεψης του Απριλίου, διεργασίες που είχαν ξεκινήσει με το κάλεσμα που είχε γίνει προς τον κόσμο που τους εμπιστεύτηκε στις τελευταίες εκλογές με τη δημιουργία του iSYRIZA. «Βλέπετε πόσο ξεκάθαρες είναι όλες οι διαδικασίες μας, πόσο ανοιχτές στον κόσμο, ώστε και από τις δυο μεριές να υπάρχει ώσμωση», ανέφερε η κ. Κουγιουμτζόγλου εξηγώντας πως μαζί τους έρχονται άνθρωποι με τους οποίους δεν έχουν τις ίδιες εμπειρίες, αλλά σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή συναποφασίζουν το πώς θα προχωρήσουν με στόχο να φύγει η Κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει παραλύσει τα πάντα, μαζί και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ελπίδα να αυξηθούν τα μέλη

Ο κόσμος που ήρθε κοντά τους, σημείωσε η κ. Κουγιουμτζόγλου, το έκανε για να λαμβάνει και ο ίδιος μια πληροφόρηση για το τι γίνεται και το τι συμβαίνει, πράγματα που θεωρεί πως δεν θα ακούσει στα δελτία ειδήσεων.

Θέλουν όμως να έχει τη δυνατότητα ένας ενεργοποιημένος άνθρωπος ή ένας άνθρωπος με παραπάνω ενδιαφέρον για κάποια θέματα να καταθέσει τις προτάσεις του, τις ιδέες του, για βελτίωση των θεμάτων που συζητούν, αλλά και μπορούν να ανοίξουν νέα θέματα που δεν είχαν σκεφτεί άμεσα.

Επίσης ελπίζουν να εγγραφούν και άλλοι άνθρωποι στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την ενεργοποίηση αυτή να φαίνεται, σύμφωνα με την ίδια, και στην ΝΕ, και στα συντονιστικά των πόλεων, με νέα μέλη να εντάσσονται σε αυτά.

Υπερασπιζόμενοι τους αδύναμους

Την ίδια ώρα κρατούν την παρακαταθήκη που τους άφησαν ο συντονιστής Σταμάτης Σακελλίων και τα άλλα μέλη της απερχόμενης νομαρχιακής, πολλοί από τους οποίους «έκαναν στην άκρη αφήνοντας το πλαίσιο να διαμορφωθεί με τις νέες συγκυρίες ώστε να δημιουργηθεί μια νέα νομαρχιακή που να προχωρήσει» σημείωσε.

«Έκανα αναφορά στο άνοιγμα και σε χώρους  μη προερχόμενους αποκλειστικά από το χώρο της  Αριστεράς, αλλά θεωρώ ότι αυτό το σημαντικό που δίνει η αριστερά δεν θα το χάσουμε και δεν πρέπει να το χάσουμε» τόνισε. Αυτό που έχει η αριστερά, ανέφερε, είναι ότι τη νοιώθεις δίπλα σου γιατί είναι ό,τι είσαι κι εσύ, για τον φτωχό, για τον άνεργο, για τους νέους εργαζόμενους που εδώ και χρόνια αλλά και τώρα εντείνεται η κατάσταση, για τη γυναίκα, τον ανάπηρο, τον άρρωστο που σε λίγο δεν ξέρει τι πρόσβαση θα έχει στην υγεία, ούτε καν για τους εμβολιασμούς, προφανώς τη μειονότητα, αλλά και οποιονδήποτε «άφωνη» κοινωνική ομάδα. «Είναι κομμάτια που τα υπερασπιζόμαστε γι’ αυτό η κοινωνία σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή στρέφει το βλέμμα στην αριστερά και τις αξίες της» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Θα προσπαθήσει να σώσει ό,τι γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκτιμώντας την πολιτική και οικονομική κατάσταση, η κ. Κουγιουμτζόγλου θεωρεί πως κατά την πανδημία, ο κόσμος έχει αναλάβει την ευθύνη για την εφαρμογή των μέτρων, ενώ η κυβέρνηση συνέχισε «να νομοθετεί με νόμους που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Από τον πτωχευτικό και τον αντιεκπαιδευτικό νόμο, μέχρι τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο, πρόκειται για νομοθετήματα που άφησαν εκτός την κοινωνία και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους πολίτες». Μέσα σε όλο αυτό προστέθηκε το φαινόμενο της κακοκαιρίας, όπου πιστεύει πως παρέλυσε ο κρατικός μηχανισμός, με πολλούς δήμους να μένουν χωρίς ρεύμα και νερό.

Κατά την περίοδο της πανδημίας, τόνισε, δεν υπήρξε καμία στήριξη σε κανέναν τομέα, στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, με χιλιάδες κόσμου με τις δουλειές τους κλειστές, ή με πολύ ελάχιστη εργασία, να βλέπουν τα χρέη τους μόνο να αυξάνονται. Κάποια στιγμή αυτές οι πληρωμές θα γίνουν απαιτητές, και τότε θα φανεί το μέγεθος της τραγωδίας, την ώρα που με τη διαφαινόμενη συρρίκνωση της οικονομίας, το δημόσιο χρέος θα εκτιναχθεί πάνω από το 210%.

«Η τραγικότητα είναι ότι κάθε πολίτης βλέπει τον πρωθυπουργό να περιφέρεται. Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν μέλη και στελέχη της κυβέρνησης που αντιλαμβάνονται αυτή την κατάσταση και τη θεωρούν προβληματική» ανέφερε η κ. Κουγιουμτζόγλου για να τονίζει κλείνοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με όλες τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις που θεωρεί ότι μπορούν να συνεργαστούν, είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, την χρονική στιγμή που θα βολέψει τον κ. Μητσοτάκη να πάει σε εκλογές, σε πλαίσιο που θεωρεί ιδανικό, ώστε να σώσουν ό,τι σώζεται σε επίπεδο οικονομικής κρίσης στη χώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.