Ανοιγει ο δρομος για αποζημιωσεις κερασοπαραγωγων απο καταστροφες σε προανθικο σταδιο

Ιλχάν Αχμέτ: «Μία ακόμα δικαίωση των προσπαθειών μας για τους αγρότες της Ροδόπης μας»

Ψηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τον ΕΛΓΑ που αφορά την ένταξη στις αποζημιώσεις των κερασιών που επλήγησαν το 2021 σε προανθικό στάδιο.

Το γεγονός χαιρέτησε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, που είχε ασκήσει θεσμικές πιέσεις για το θέμα, επισημαίνοντας σε δήλωσή του πως «με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος των αποζημιώσεων και για τους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης. 

Μένει να διευκρινιστεί τι θα συμβεί με τους ροδοπαραγωγούς και τους ελαιοπαραγωγούς για τους οποίους αρχικά στην απάντησή του ο κ. Γεωργαντάς είχε υπαινιχθεί ότι οι περιπτώσεις τους επρόκειτο να πάρουν τον δρόμο της υπαγωγής τους στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΚΟΕ).       

Ένα ακόμα έργο των πολιτικών μου πρωτοβουλιών μέσα στην Βουλή, μία ακόμα δικαίωση των προσπαθειών μας για τους αγρότες της Ροδόπης μας».

Μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας, την επομένη, ο βουλευτής Ροδόπης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά στο γραφείο του για το ίδιο θέμα.

Από την συνάντηση προέκυψε πως:

1) σε ό,τι αφορά την αποζημίωση κερασιών σε προανθικό στάδιο για το έτος 2021, θα γίνει προσπάθεια η προκαταβολή άνω του 40% να δοθεί εντός Αυγούστου.

2) Επίσης, ο υπουργός θα αναμένει το πόρισμα των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για την ακαρπία που έχει πλήξει τα καπνά στη Ροδόπη κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

3) για τις αποζημιώσεις σε ελιές και ρόδια, ο υπουργός έδωσε χρονοδιάγραμμα έως τα τέλη του 2022.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Ροδόπης ζήτησε να δωθεί για το έτος 2021 ενίσχυση σε καπνοπαραγωγούς λόγο Covid και σε άλλους παραγωγούς όπως δόθηκε για το έτος 2020.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.