«Ανοιχτο» το ενδεχομενο μειωσης των τελων για τα τραπεζοκαθισματα

Μετά από πρόταση της δημοτικής παράταξης «Εμείς…η Πόλη»

Πρόταση για τη μείωση των δημοτικών τελών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων κατέθεσε κατά την έναρξη της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς …η Πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου – Βρούζου, ζητώντας την άμεση συζήτηση και ψήφιση της σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
 
Η κ. Καζάκου, έκανε λόγο για μία πρόταση «που σε μια περίοδο κρίσης της τοπικής οικονομίας, όπου οι επαγγελματίες του κλάδου δίνουν αγώνα επιβίωσης των επιχειρήσεών τους, θα συμβάλει στην οικονομική ελάφρυνση αυτών, ως προς τα κόστη λειτουργίας των τοπικών επιχειρήσεων» ενώ όπως τόνισε μέσω αυτού επιτυγχάνεται η διατήρηση και πιθανή αύξηση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας στο συγκεκριμένο κλάδο.
 
Μάλιστα η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Κομοτηνής, τόνισε πως η αναπροσαρμογή των εν λόγω δημοτικών τελών κρίνεται απαραίτητη δεδομένου πως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Δήμου, ήτοι το 54,5%, δραστηριοποιείται και απασχολείται στον τριτογενή τομέα, όπου όπως επεσήμανε «περίπου 1.400 επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται τουριστικές και εστίασης».
 
Απαντώντας στην πρόταση της κ. Καζάκου ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης τάχθηκε υπέρ της συζήτησης του ενδεχόμενου μειώσεων σε μελλοντική συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας πως «ναι μεν όλοι έχουμε ευαισθησία απέναντι στα προβλήματα των επαγγελματιών του δήμου μας, όχι μόνο της εστίασης και του τουρισμού, ωστόσο η πρόταση θα εξεταστεί λαμβάνοντας υπόψιν μας τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δήμου μας». Όπως επεσήμανε ο ίδιος, δίνοντας το στίγμα της αναγκαιότητας της καταβολής των τελών, «το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που εισρέουν στα ταμεία του δήμου μας, χρησιμοποιούνται σε δράσεις και έργα που αφορούν κυρίως υποβαθμισμένες κοινωνικές ομάδες και περιοχές του δήμου», ενώ απευθυνόμενος προς την κ. Καζάκου, υπογράμμισε πως δεν μπορούν να γίνουν «γενναίες» μειώσεις. Διερωτώμενος δε για το πώς η μείωση των τελών αυτών, μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας της περιοχής, από την στιγμή που, όπως υπογράμμισε, η δυναμικότητα μιας επιχείρησης και ο αριθμός των ατόμων, που μπορεί να εξυπηρετήσει δεν εξαρτάται άμεσα από αυτό.
 
Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν στην επανεξέταση του θέματος σε μελλοντική συνεδρίαση του συμβουλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.