Αννα Λαμπρακακη-Τσολακη: Απο τον Εβρο στην Ξυλαγανη και στο ψηφοδελτιο του Αποστολου Ιωαννου

Η 31χρονη γυμνάστρια και στέλεχος του Λιμενικού Σώματος δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση με προτεραιότητα στους νέους

Την απόφαση να δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στην πολιτική και συγκεκριμένα στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών και  επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» κ. Απόστολου Ιωάννου έλαβε η κ. Άννα Λαμπρακάκη – Τσολάκη.

Η συμπόρευσή της με τον κ. Ιωάννου ανακοινώθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα από τον ίδιο και έρχεται να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της παράταξης σε ό, τι αφορά την τοπική κοινότητα της Ξυλαγανής, τόπο που  επέλεξε για να ζήσει με τον σύζυγό της, Ξυλαγανιώτη και γνωστό επαγγελματία με «παράδοση» στην τοπική αυτοδιοίκηση κ. Τάσο Τσολάκη.

Η ίδια κατάγεται από το Κουφόβουνο του Διδυμοτείχου και ήρθε στην Κομοτηνή για τις σπουδές της στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού απ’ όπου αποφοίτησε, πρώτη στην σειρά της, το 2013. Η μόλις 31 ετών υποψήφια ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία εξασκώντας το επάγγελμα της γυμνάστριας σε γυμναστήρια αλλά και συλλόγους της περιοχής, δουλεύοντας με παιδιά αλλά και ενηλίκους, ενώ λίγα χρόνια πριν εντάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα Ελλάδος όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα.

Γιατί με τον Απόστολο Ιωάννου;

Η σύμπραξή της με τον κ. Ιωάννου δεν είναι τυχαία, όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm», δεδομένης τόσο της επιτυχημένης επαγγελματικής του παρουσίας αλλά και της κοινωνικής του προσφοράς, όσο και του χαρακτήρα του. «Ο κ. Ιωάννου είναι ένας άνθρωπος πολύ προσιτός, ακούει τους πολίτες και θεωρώ ότι πέρα από επιτυχημένος επαγγελματίας που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα δύσκολα και να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα, που μπορεί να ανακύψουν, έχει προσφέρει πολλά στην κοινωνία και δη στην Ξυλαγανή που για εμάς αποτελεί προτεραιότητα».

Η διάθεσή της να ασχοληθεί με τα κοινά βασίζεται, όπως εξήγησε, στην ανάγκη δημιουργίας κινήτρων κυρίως στους νεότερους ηλικιακά ανθρώπους να επιστρέψουν ξανά στα χωριά, δημιουργώντας νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, αλλά και μια πλούσια καθημερινότητα, η οποία θα προσφέρει επιλογές, για παιδιά, νέους αλλά και μεγαλύτερους, ώστε να μην τις αναζητούν στις πόλεις.

Οι προοπτικές…

Η αρχή άλλωστε στην Ξυλαγανή όπως χαρακτηριστικά τόνισε έχει γίνει, δίνοντας τα παραδείγματα της πρωτοβουλίας νέων που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, συνεχίζοντας με τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξυλαγανής και το Λαογραφικό Μουσείο που λειτουργεί υπό την ευθύνη του, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, καθώς και του πλέον δραστήριου Συλλόγου Γυναικών, που, μεταξύ όλων των υπολοίπων, κατάφερε και πέτυχε την επαναλειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης της Ξυλαγανής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις διοργανώσεις που λαμβάνουν εντός της.

…και η συνέχεια

Ερωτηθείσα σχετικά με τους τομείς ενδιαφέροντός της εξήγησε ότι οι κύριοι στους οποίους θα μπορούσε πρώτα και κύρια να προσφέρει είναι αυτοί του πολιτισμού και του αθλητισμού, τόσο σε επίπεδο διοργανώσεων και δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, για να ακολουθήσουν παράλληλα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η αναγκαιότητα, όπως υπογράμμισε, παρεμβάσεων τόσο στην καθημερινότητα όσο και στους υπολοίπους τομείς υπάρχει, για να τονίσει χαρακτηριστικά πως «πρέπει να γίνουν πολλά και με τους νέους, που μπορούν να προσφέρουν στην πλειοψηφία αυτών, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους μπροστάριδες στην προσπάθεια αυτή».

Άλλωστε, όπως επεσήμανε κλείνοντας, βασική της στόχευση αλλά και το μήνυμα που  επιδιώκει να στείλει με την υποψηφιότητά της, είναι αυτό της επιστροφής των νέων στα χωριά. «Θα ήθελα περισσότεροι νέοι να επιστρέψουν στο χωριό, να γεμίσουν τα σπίτια ξανά ζωή, να υπάρχουν παιδάκια που να κυκλοφορούν παντού» τόνισε και συνέχισε «θα ήθελα μια Ξυλαγανή πιο φωτεινή, πιο ζωντανή, με περισσότερους ανθρώπους, και δη νέους, ώστε από κοινού με την εμπειρία των λίγο μεγαλύτερων, να φτιάξουμε την Ξυλαγανή, όπως την ξέραμε και σε κάθε περίπτωση όπως τη θέλουμε τόσα χρόνια».

«Εγώ από πλευράς μου δεσμεύομαι να είμαι δίπλα σε όσους θέλουν να επικοινωνήσουν κάποιο πρόβλημα ή έχουν κάποια ιδέα και στην οποία μπορούμε όλοι μαζί να συνδράμουμε ώστε να πραγματοποιηθεί» κατέληξε δίνοντας ραντεβού το επόμενο διάστημα στους δρόμους της Ξυλαγανής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.