Ανησυχια για πανδημια και ακριβεια απο τη Δωρα Αυγερη

Αγορά και δομές υγείας επισκέφτηκε στη Ροδόπη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Περιοδεία στη Ροδόπη πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, η κ. Δώρα Αυγέρη, Αν.Τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο των Συνεδριακών διεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και της πολιτικής εξόρμησης του κόμματος στην ΑΜΘ, ενόψει της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Η βουλευτής ξεκίνησε την περιοδεία της από το παζάρι και το Περιφερειακό Ιατρείων των Αρριανών, για να επισκεφθεί ακολούθως το Νοσοκομείο Κομοτηνής,  ενώ στη συνέχεια βρέθηκε και στην αγορά της πόλης, πριν πραγματοποιήσει συνάντηση με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων το απόγευμα της ημέρας.

Η κ. Αυγέρη τόνισε πως επισκέπτονται χώρους εργασίας, αλλά και σημεία όπου υπάρχει καθημερινή αγωνία των ανθρώπων, όπως οι λαϊκές αγορές, ή τα Περιφερειακά Ιατρεία που κλείνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν επισκέφτηκε τα Αρριανά, τόσο τη λαϊκή αγορά, όπου μίλησε με τους ανθρώπους που έχουν τη μεγάλη αγωνία για την παραγωγή και τις αποζημιώσεις, «που αποζημιώσεις ακούν από την κυβέρνηση και αποζημιώσεις δεν βλέπουν» όπως τόνισε, αλλά και το ζήτημα του Περιφερειακού Ιατρείου, το οποίο θα σταματήσει να λειτουργεί, αναγκάζοντας τους κατοίκους να μεταβαίνουν αλλού ακόμα και για μια απλή συνταγή.

«Ήδη η ιδιωτική δαπάνη για την υγεία ήταν πολύ υψηλή, αλλά με αυτές τις επιλογές θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα των ανθρώπων» τόνισε, μια καθημερινότητα που ήδη είναι δύσκολη γιατί δεν περισσεύουν χρήματα, την ίδια ώρα που έχουμε ένα μεγάλο κύμα ακρίβειας και την απειλή της ενεργειακής φτώχειας, που στη Βόρεια Ελλάδα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να κορυφώνεται, η κ. Αυγέρη επισκέφτηκε και το Νοσοκομείο Κομοτηνής, το οποίο, παρότι δεν έχει κλινική ΜΕΘ Covid, παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο στην άνιση μάχη που δίνει το σύστημα υγείας.

«Για την κυβέρνηση όλα γίνονται με όρους αγοράς και ιδιωτικού τομέα»

Το Νοσοκομείο Κομοτηνής, σημείωσε, είχε την τύχη να έχει μια σημαντική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για να σταθεί όπως επεσήμανε «στην αλλοίωση του Δημόσιου χαρακτήρα του, με την μετατροπή του σε ΝΠΙΔ, επιβεβαιώνοντας την άποψη της κυβέρνησης πως όλα γίνονται με όρους αγοράς και ιδιωτικού τομέα».

Η κ. Αυγέρη εξέφρασε όμως και την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την πανδημία αλλά και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, θέλοντας να στείλει το μήνυμα του «εμβολιαζόμαστε όλοι», ένα μήνυμα ενότητας κόντρα στον διχασμό που θεωρεί πως θέλει να στείλει ο κ. Μητσοτάκης με διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

«Είναι σημαντικό να κάνουμε την τρίτη δόση, είναι όμως και σημαντικό να επιστρέψουν και οι εργαζόμενοι που έχουν ανασταλεί στον χώρο της δημόσιας υγείας» ανέφερε, γιατί δεν περισσεύει κανείς.

Θεωρεί λοιπόν σημαντικό να προχωρήσει ο εμβολιασμός, από την άλλη όμως να έρθουν και όλα τα φάρμακα, για τον κορωνοϊό, και να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας, κάτι που δυστυχώς κάθε άλλο παρά γίνεται. Η κατάσταση μάλιστα δυσκολεύει συνεχώς, με την ίδια να δηλώνει πως η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, καθώς «βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία για να δώσει χρυσές δουλειές και σε συγκεκριμένα συμφέροντα».

Επένδυση στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της Θράκης

Η επίσκεψη της κ. Αυγέρη έρχεται σε μια περίοδο που έχει πυκνώσει η παρουσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας, με την ίδια να τονίζει πως είναι σημαντικό να επενδύουν στο θέμα της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της, που έχει ιδιαιτερότητες αλλά και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Τόνισε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει η ανάπτυξη της περιοχής, αξιοποιώντας και πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, μιας και εντείνεται η ερημοποίηση, ιδιαίτερα των οικισμών.

«Μιλούσα με τον Αλή Αλή, ένα νέο άνθρωπο που τελείωσε Πληροφορική, και δεν έχει προοπτικές να μείνει στο χωρίο του, ενώ πολλοί συνομήλικοί του έχουν φύγει, τα χωριά ερημώνουν και τα σχολεία κλείνουν» σημείωσε, κάνοντας λόγο για ένα πρόβλημα που υπάρχει έντονα στη Θράκη, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελληνικής Περιφέρειας, γιατί δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τους νέους ανθρώπους να μείνουν στα χωριά που γεννήθηκαν, ένα ζήτημα το οποίο θα τους απασχολήσει την επόμενη μέρα, όταν θα γίνουν κυβέρνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.