Ανικανοποιητοι απο την «επικοινωνιακου» χαρακτηρα συναντηση με τον ΥΠΑΑΤ οι αγροτες της Ροδοπης

Νίκος Μποτρότσος: «Δεν απαντήθηκε τίποτα από τα μεγάλα μας προβλήματα»

Ανικανοποίητοι δηλώνουν οι αγρότες της Ροδόπης από την προχθεσινή συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, την Κομοτηνή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Λευτέρη Αυγενάκη.

Μάλιστα όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ροδόπης «Σπάρτακος» κ.Νίκος Μποτρότσος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» επρόκειτο για μια συνάντηση «επικοινωνιακού» χαρακτήρα προκειμένου όπως τόνισε «να μας πει είμαστε δίπλα σας κ.ο.κ.».

Κάνοντας τον απολογισμό της συνάντησης ο κ.Μποτρότσος έκανε λόγο για μια συζήτηση «άνευ νοήματος» για να εξηγήσει πως «την ώρα που μετράμε δεκάδες προβλήματα και τρία – τέσσερα βασικά αιτήματα, ο υπουργός επέλεξε να απαντήσει σε κάποια από τα πρώτα μικροπροβλήματα και να αφήσει αναπάντητα τα μεγαλύτερα, όπως το κόστος παραγωγής και τη νέα ΚΑΠ».

«Δεν απαντήθηκε τίποτα από τα μεγάλα μας προβλήματα» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως επρόκειτο για μια συνάντηση που έγινε «για να την χρησιμοποιήσουν επικοινωνιακά από το Υπουργείο εν μέσω κινητοποιήσεων». Άλλωστε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι γνωστά, αλλά δεν τα λύνουν, πρόσθεσε εξηγώντας πως «αν προτεραιοποιήσουμε τα προβλήματά μας συζητήθηκαν αυτά που είναι από το νούμερο 10 πάνω, την ώρα που εμείς επιθυμούσαμε να συζητηθούν τα πέντε πρώτα, για τα οποία δεν έγινε κανένας λόγος».

«Αν κάναμε το καλοκαίρι αυτή τη συζήτηση χωρίς να είμαστε στον δρόμο, ενδεχομένως να ήτανε μια ωραία ημερίδα, στην οποία θα μπορούσαμε να τοποθετηθούμε επί παντός επιστητού. Ωστόσο είναι περίοδος κινητοποιήσεων και όχι κινητοποιήσεων των αγροτών της ΑΜΘ, αλλά πανελλήνιων και  πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων και άρα περιμέναμε τουλάχιστον από τον κ.Υπουργό  κάποιες πειστικές απαντήσεις, οι οποίες δεν δόθηκαν» ανέφερε υπογραμμίζοντας πως τα βλέμματα και τα αυτιά όλων είναι πλέον στραμμένα στη σημερινή συνάντηση της 15μελούς επιτροπής με τον Πρωθυπουργό. 

Από κει και πέρα όπως ανέφερε ο ίδιος «επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας» για να προσθέσει πως «ελπίζουμε να πάμε στο σπίτι μας, όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να κλείσουμε τις δουλειές μας». «Εάν  δεν έχουμε πειστικές απαντήσεις θα πάρουμε αποφάσεις συλλογικά και  πανελλήνια για το πώς θα πράξουμε» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.