Αγγελος Μαστραγγελης, υποψηφιος βουλευτης Ροδοπης ΠΟΤΑΜΙ «Η προταση του Ποταμιου ειναι οι νεοι ανθρωποι που θα φερουν αλλαγη και λυσεις»

«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά» - «Στη Ροδόπη ζούμε καλά αλλά μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα»

Στην τελική ευθεία των εκλογών της 20ης του Σεπτέμβρη και σε μία κατά κοινή ομολογία ανιαρή τόσο από άποψη προτάσεων όσο και από άποψη προσώπων προεκλογική περίοδο, καθότι τόσο στην τοπική όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή ανακυκλώνονται για ακόμα μία φορά τα ίδια πρόσωπα, υπό διαφορετικό ίσως πολιτικό «πρόσημο» και στέγη, οι νέες υποψηφιότητες, τα νέα πρόσωπα που δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στην πολιτική είναι σίγουρα αυτά που ξεχωρίζουν.
 
Σε επίπεδο Ροδόπης ένα εκ των προσώπων αυτών, είναι ο ιατρός – γαστρεντερολόγος κ. Άγγελος Μαστραγγελής, ο οποίος αποτέλεσε και την έκπληξη στο ψηφοδέλτιο του «Ποταμιού» στο νομό Ροδόπης, όντας ο δεύτερος κατά σειρά υποψήφιος του ψηφοδελτίου.
 
Ο κ.Μαστραγγελής κατέρχεται πρώτη φορά στον πολιτικό «στίβο» δοκιμάζοντας μάλιστα τις δυνάμεις του απευθείας «στα δύσκολα», στην κεντρική πολιτική σκηνή, συντασσόμενος στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη, επικεφαλής του «Ποταμιού» και των λοιπών στελεχών του κόμματος, προσδοκώντας να αποτελέσει την τρίτη δύναμη στο επόμενο κοινοβούλιο αλλά και να κερδίσει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει σε αυτό τους πολίτες της Ροδόπης.
 
Ο κ.Μαστραγγελής βρέθηκε στο στούντιο του «Ράδιο Παρατηρητής» και συνομίλησε με τη Νατάσσα Βαφειάδου για την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση, για το αποτέλεσμα αλλά και τα σημεία στα οποία θα πρέπει κατά την άποψή του να δουλέψουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρα από την 21η Σεπτεμβρίου και μετά.
 
Άγγελος Μαστραγγελής όμως…
 
ΠτΘ: Τι εικόνα σχηματίσατε από τις πρώτες μέρες της προεκλογικής σας εκστρατείας;
Α.Μ:
Η εικόνα είναι θετική. Αποκομίζω θετικά σχόλια παρά το ξαφνικό της υποψηφιότητάς μου. Αυτό μου δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω τον αγώνα που ξεκίνησα.
 
ΠτΘ: Έχετε ξεκινήσει μια σειρά επαφών και επισκέψεων, αρχής γενομένης από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου συναντηθήκατε με τον διοικητή του κ. Κώστα Ναλμπάντη, ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Τι αποκομίσατε κατά την επίσκεψή σας αυτή;
Α.Μ:
Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά από το να ξεκινήσω με τον τομέα μου. Σαν γιατρός με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με τον τομέα της υγείας που πάσχει και στον τόπο μας και γενικότερα στη χώρα. Επισκέφτηκα λοιπόν τόσο το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής όσο και αρκετά Κέντρα Υγείας του νομού και άκουσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, κυριότερα εκ των οποίων είναι νομίζω η υποστελέχωση και οι ελλείψεις ασθενοφόρων. 

«Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τόσο εγώ όσο και το Ποτάμι είναι να φέρουμε το κάτι διαφορετικό»

ΠτΘ: Επισκεφτήκατε πολλούς οικισμούς και χωριά της περιοχής και κυρίως τις δομές υγείας εκεί όχι ως γιατρός τώρα αλλά ως υποψήφιος που ενδεχομένως κληθεί να διεκδικήσει πράγματα για τις δομές αυτές. Ήταν διαφορετική η οπτική με την οποία είδατε τα πράγματα; Πώς σας αντιμετώπισαν οι συνάδερφοί σας;
Α.Μ:
Η οπτική δεν ήταν διαφορετική, γιατί τα προβλήματα αυτά μας απασχολούν όλους όσους ασχολούμαστε με αυτόν τον τομέα. Βλέπω θετικές αντιδράσεις από τους συναδέρφους και πως υπάρχει η ελπίδα για αλλαγή. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ και το κόμμα μου, να φέρουμε το κάτι διαφορετικό. 

«Αναγκαία η αλλαγή νοοτροπίας τόσο των πολιτών όσο και των πολιτικών για να προχωρήσουμε επιτέλους στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις»

ΠτΘ: Πέραν του τομέα της υγείας, ποια είναι τα προβλήματα εκείνα στα οποία εστιάσατε σε αυτές τις επισκέψεις σας;
Α.Μ:
Τα σημεία που πρέπει κανείς να επικεντρωθεί δε διαφέρουν και πολύ από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και εμείς, ως πολίτες, και οι πολιτικοί και επιτέλους να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από την επόμενη μέρα των εκλογών, πρέπει να «πέσει με τα μούτρα στη δουλειά». Χρειαζόμαστε σταθερότητα και ο κόσμος αυτό θέλει. Θέλει επιτέλους μια σταθερή κυβέρνηση, που θα πάρει τα ηνία της χώρας στα χέρια της και θα την οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι. Έχουν ειπωθεί αυτά αλλά δεν έχουν γίνει πράξη από τα παλιά κόμματα. 

«Εμείς προτείνουμε πρόσωπα που θα φέρουν λύσεις»

ΠτΘ: Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για μεταρρυθμίσεις;
Α.Μ:
Όποιος παρακολούθησε το debate κατάλαβε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεχώρισε, γιατί είχε προτάσεις για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις. Στην ιστοσελίδα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ μπορεί να βρει κανείς όλες τις θέσεις του κόμματός μας. Φέρνουμε καινούριες ιδέες και έχουμε προτάσεις για όλα τα θέματα. Εμείς προτείνουμε πρόσωπα που θα φέρουν λύσεις. Εκεί εστιάζουμε και αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού του κόμματος. Είναι νέο κόμμα με νέους ανθρώπους, που δεν είναι «παιδιά του κομματικού σωλήνα». Πρέπει ο κόσμος να φύγει από το παλιό. Ήρθε η ώρα σε αυτές τις εκλογές να απαλλαχθεί από τις εμμονές του παρελθόντος, είτε αυτές είναι κόμματα είτε ιδέες. Να φύγουμε από εθνικοπατριωτισμούς, από ιδεολογίες και ιδεοληψίες. Η πρότασή μας είναι νέοι άνθρωποι που θα φέρουν αλλαγή και λύσεις.
 
ΠτΘ: Πώς βλέπετε την κριτική που ασκείται στο ΠΟΤΑΜΙ και κυρίως στον επικεφαλής του κόμματος;
Α.Μ:
Ελλείψει προτάσεων και επιχειρημάτων, τα παλιά κόμματα επιτίθενται προσωπικά στον κ. Θεοδωράκη με «χτυπήματα κάτω από τη μέση». Μίλησαν για λαϊκισμό και πράγματα, που δεν έχουν βάση. Εμείς ανταπαντούμε σε αυτά με προτάσεις. Δεν πρέπει κανείς να στέκεται σε προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς. 

«Όποιος έρθει στην κυβέρνηση την επομένη των εκλογών δε θα πρέπει να είναι απλά ένα διαχειριστής του μνημονίου»

ΠτΘ: Η κεντρική θέση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι μια Ελλάδα στην ΕΕ επικεντρωμένη στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων.
Α.Μ:
Όποιος έρθει στην κυβέρνηση την επομένη των εκλογών δε θα πρέπει να είναι απλά ένα διαχειριστής του μνημονίου. Η ευρωπαϊκή προοπτική είναι κάτι σαφές κι εκεί είναι το μέλλον. Πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ.
 
ΠτΘ: Στη συνέντευξη τύπου αναφέρατε ότι «οι πολιτικοί θα πρέπει να εμπνεύσουν τον κόσμο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δουλέψουν προς την κατεύθυνση αυτή ώστε ο κόσμος να δει αποτέλεσμα»…
Α.Μ:
Αυτό είναι το σημαντικό. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος σε πολλά επίπεδα. Ένα από αυτά είναι ότι δεν εμπιστεύεται πλέον τους πολιτικούς. Για να τους εμπιστευτεί όμως πρέπει να δει πράξεις, να ακούσει νέες ιδέες και να τις δει να πραγματοποιούνται. Ο κόσμος έχει χορτάσει από υποσχέσεις και ψέματα. 

«Η αποχή δεν είναι επιλογή ειδικά σε αυτές τις εκλογές»

ΠτΘ: Θεωρείτε ότι ο κόσμος θα αφήσει στην άκρη την απογοήτευσή του και θα ψηφίσει την Κυριακή; Πρέπει ο κόσμος να πάει να ψηφίσει την Κυριακή ή η αποχή μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μήνυμα αποδοκιμασίας;
Α.Μ:
Νομίζω ότι η αποχή δεν είναι επιλογή, ειδικά σε αυτές τις εκλογές. Δεν πρέπει να υπάρχει ψήφος ή αποχή διαμαρτυρίας. Πρέπει να επιλέγουμε θετικά. Ο κόσμος πρέπει να κάνει την επιλογή του και με σύνεση να ψηφίσει. Εγώ προέρχομαι από τη δημοκρατική παράταξη. Απευθύνομαι σε όλους τους δημοκράτες. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας κομματικές ταμπέλες ή προσωπικά συμφέροντα. Πρέπει να δούμε όλοι μαζί το καλό του τόπου μας, και της Ροδόπης και της Ελλάδας. Όλοι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε αυτή την Κυριακή.
 
ΠτΘ: Ποιες είναι οι προτάσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αλλά και οι δικές σας για την επόμενη μέρα στο νομό Ροδόπης;
Α.Μ:
Είμαι ένας Ροδοπίτης, αναθρεμμένος στην Κομοτηνή. Ξέρω τον τόπο και τους ανθρώπους της πάρα πολύ καλά. Ζω την καθημερινότητα, τα προβλήματα, την καλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων. Είναι μια περιοχή φτωχή και το ξέρουμε όλοι και εδώ και χρόνια φτωχαίνει μαζί με την Ελλάδα ακόμη περισσότερο. Αυτό που θα ήθελα να γίνει είναι να ξεκινήσουμε και να δουλέψουμε προς τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Να προσελκύσουμε επενδύσεις, τουρισμό. Αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος, είναι όμορφος σε κάθε του γωνιά. Πρέπει να φύγει μπροστά και να δοθούν ευκαιρίες. Ζούμε καλά αλλά μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. 

«Κάθε ταξίδι ξεκινάει με ένα βήμα αυτό είναι το πρώτο»

ΠτΘ: Το μήνυμά σας για την ψήφο της Κυριακής;
Α.Μ:
Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους πολίτες επαναλαμβάνω ότι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν με την ελπίδα και την προοπτική που μπορούν να τους δώσουν οι νέοι άνθρωποι όπως είμαι κι εγώ και το κόμμα μου. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας όλες τις κακές νοοτροπίες του παρελθόντος. Την επόμενη ημέρα θα δουλέψουμε όλοι μαζί σαν μια ομάδα και στη Ροδόπη και στην Ελλάδα. Θέλει «κότσια» για να μπει τώρα κάποιος στην πολιτική, αλλά τώρα είναι η στιγμή. Κάθε ταξίδι ξεκινάει με ένα βήμα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.