Αγγελικη Κουγιουμτζογλου: «Δεν φυγαμε για να παμε στο σπιτι μας, αλλα για να συνεχισουμε να αγωνιζομαστε για το συνολο της κοινωνιας»

Η πρώην Συντονίστρια της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μιλά για τους λόγους της αποχώρησής της από το κόμμα και τη Ν.Ε.

Την αποχώρησή της και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης, 23 Νοεμβρίου η μέχρι πρότινος Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στην Ροδόπη κ.Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, συνυπογράφοντας την επιστολή αποχώρησης των 57 μελών της κεντρικής πολιτικής επιτροπής.

Η κ.Κουγιουμτζόγλου, είχε παραιτηθεί από την θέση της Συντονίστριας ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ έως και την Πέμπτη παρέμενε μέλος του κόμματος και κατ’ επέκταση και της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης, μετρώντας περισσότερα των 20 ετών «παρουσίας» στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε αυτήν την διαδρομή των 22 και πλέον χρόνων, που ξεκίνησε από την νεολαία του Συνασπισμού, οφείλεται και η δυσκολία που όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής, 24 Νοεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» είχε η απόφαση που έλαβε, οι λόγοι της οποίας ήταν καθαρά πολιτικοί και ιδεολογικοί.

«Οι λόγοι της αποχώρησης αφορούν τη δημοκρατία μέσα στο ίδιο το κόμμα»

«Είχαν να κάνουν με τη δημοκρατία μέσα στο ίδιο το κόμμα» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι επέλεξε να τοποθετηθεί στα αρμόδια όργανα του κόμματος, και όχι σε δημοσιογραφικά «παράθυρα και κοινωνικά δίκτυα, για να εκφράσει την άποψή της ότι η «ρότα που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα ηγετική του ομάδα, δεν ταιριάζει ούτε με το παρελθόν, ούτε με την πορεία του, ούτε με τη φυσιογνωμία του, αλλά ούτε και με τις προσδοκίες που τελικά έχει και η ελληνική κοινωνία από το κόμμα, για μια αριστερή προοδευτική διέξοδο στα καθημερινά αδιέξοδα που δημιουργεί η αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης του Μητσοτάκη».

«Τα διοικητικά μέτρα που ήθελε να εφαρμόσει ο κ.Κασσελάκης δεν είναι στη δική μου κουλτούρα»

Η κ.Κουγιουμτζόγλου θέλησε εξ αρχής να ξεκαθαρίσει πως δεν θα στραφεί κατά οποιουδήποτε συντρόφου της από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας επίσης πως «η όποια πολιτική χαραχτεί στην συνέχεια επίσης δεν θα έχει απέναντι τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά το κόμμα του κ.Μητσοτάκη». Για να εξηγήσει ωστόσο πως «τα διοικητικά μέτρα που ήθελε  να  εφαρμόσει ο κ. Κασσελάκης δεν είναι στην δική μου κουλτούρα».

«Πάντα συνεννοούμασταν, παρόλο που ενίοτε υπήρχαν διαφορετικές πιθανόν απόψεις, άλλωστε γι’ αυτό επιλέξαμε να είμαστε και σε αυτόν τον χώρο. Είχαμε μια αρμονική συμβίωση και ήταν ο χώρος που μπορούσες να πεις την άποψή σου και να έχεις την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό» συμπλήρωσε η ίδια υπογραμμίζοντας πως «αυτό πλέον καταρρίφτηκε».

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν θα «συνταχθεί» με τη  νέα κοινοβουλευτική ομάδα που πρόκειται να δημιουργηθεί , εξήγησε πως προηγούνται πολλές διαδικασίες που θα καθορίσουν και τις προγραμματικές προτάσεις αυτής, ωστόσο σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να δημιουργηθεί ένα νέος φορέας μέσα στον οποίο θα ενταχθούν όλα αυτά. «Προφανώς δεν φύγαμε για να πάμε στο σπίτι μας, φύγαμε για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σύνολο της κοινωνίας, αυτό που η ίδια η κοινωνία θέλει πάντα από την αριστερά» ανέφερε.

Κληθείσα να σχολιάσει την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης για την οποία υπάρχει σχετικό κάλεσμα για την προσεχή Δευτέρα, από υφιστάμενα μέλη της οργάνωσης, η ίδια διερωτήθηκε σχετικά, καθώς όπως τόνισε «οι υπογράφοντες, είναι πρώην μέλη της Ν.Ε. και των συντονιστικών από τα οποία επίσης παραιτήθηκαν» για να προαναγγείλει και άλλες αποχωρήσεις από τη Ν.Ε. που θα γνωστοποιηθούν με σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.

«Μιλάμε με πολιτικά επιχειρήματα, θέσεις και προτάσεις»

Ως προς την συνέχεια ή μη των αποχωρήσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ίδια έσπευσε να τονίσει πως δεν μπορεί να απαντήσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο « ο νους μου είναι στους συντρόφους που παραμένουν, αξιόλογοι, οι οποίοι προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο υπονομευτών». «Δεν θέλω να πέσουν καν σε αυτήν την παγίδα» πρόσθεσε για να τονίσει πως «εμείς μιλάμε με πολιτικά επιχειρήματα, θέσεις και προτάσεις και αυτός θα είναι ο μόνος οδικός μας χάρτης».

Απαντώντας το σχετικό ερώτημα η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι αποχώρησε ήδη από τα όργανα του κόμματος «ένα πολύ μεστό κομμάτι που είχε προσφέρει πάρα πολλά στη διακυβέρνηση της περιόδου 2015-2019, για το οποίο είμαστε περήφανοι». «Η κριτική που  γίνεται θεωρεί λάθος όλη αυτή τη διακυβέρνηση προς όλα τα πεδία. Από τα σχόλια για το μαξιλάρι των 37 δις και τη έξοδο από την επιτροπεία, μέχρι και για τις Πρέσπες» πρόσθεσε για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «δεν  είναι δυνατόν ο νέος πρόεδρος να ακολουθεί αυτή την τακτική, γιατί αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι ουσιαστικά βάλει εναντίον του πρώην προέδρου, του Αλέξη Τσίπρα και αυτό δεν έχει απαντηθεί ακόμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.