Ανεξαρτητοποιηθηκε ο Περιφερειακος Συμβουλος Αριστειδης Μωυσιαδης

«Στην απόφασή μου μέτρησε όχι αυτό που θα γίνει χρόνια αργότερα και μπορεί να μην είμαστε κι εμείς μέσα στα πράγματα, αλλά η πρόθεση που υπάρχει από τώρα για το μετά»

Την ανεξαρτητοποίησή του από την περιφερειακή παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας Αριστείδης Μωυσιάδης, σε συνέχεια της έγκρισης της ΜΠΕ για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Καβάλας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ.

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο κ. Μωυσιάδης όσο και το σύνολο των Δραμινών συναδέλφων του, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος τάχθηκαν μεν υπέρ της δημιουργίας νέας σιδηροδρομικής γραμμής, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως σε αυτή θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και η Δράμα, υπογραμμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί απανωτά πλήγματα.

Στην ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής του ο κ. Μωυσιάδης αναφέρεται στην απουσία «ενδοπεριφερειακής συνείδησης και συνοχής» που όπως επισημαίνει δεν διαφάνηκε και στα μέλη της μέχρι πρότινος παράταξής του, ήτοι της «Περιφερειακής Σύνθεσης» για να επισημάνει πως οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής του αφορούν στο γεγονός ότι «δεν καλύπτομαι πλέον από τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής του ο κ. Μωυσιάδης μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» εξηγώντας πως «ως περιφερειακός σύμβουλος έχω εκλεγεί για να υπερασπίζω και να προασπίζω τα συμφέροντα της Περιφερειακής Ενότητας από την οποία εκλέγομαι, και κατ’ επέκταση να υποστηρίζω το σύνολο αυτό που είχαμε ως όραμα και ως αιχμή του δόρατος της δικής μας πολιτικής ρητορικής προεκλογικά, τη δημιουργία ενδοπεριφερειακής συνείδησης και συνοχής».

«Έχουμε χάσει αυτό για το οποίο αρχικά είχαμε συστρατευτεί στην παράταξη»

«Επί του πρακτέου εγώ προσωπικά το έδειξα τόσο στην άρνηση της εξόρυξης του χρυσού στην Αλεξανδρούπολη όσο και στη μη δημιουργία κέντρου μεταναστών στην Ορεστιάδα» ανέφερε εξηγώντας πως στην περίπτωση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και την Δράμα δεν συνέβη το ίδιο, κυρίως όπως τόνισε από τα μέλη της δικής του παράταξης. «Αισθάνθηκα πραγματικά ότι έχουμε χάσει αυτό για το οποίο από την αρχή είχαμε συστρατευθεί, την ενδοπεριφερειακή συνοχή και συνείδηση και από άποψη καθαρά ηθικής πλέον, οι αξίες και οι αρχές της παράταξης δεν με καλύπτουν» ανέφερε εξηγώντας την απόφασή του.

Ερωτηθείς σχετικά με το ιστορικό της συγκοινωνιακής «απομόνωσης» της Δράμας, ο ίδιος εξήγησε πως παρά τον μεγάλο όγκο εξαγωγών που ξεκινάει από την περιοχή, ο στόχος της αναπτυξιακής εξωστρέφειας της Δράμας ουδέποτε υλοιποιήθηκε. «Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι η Δράμα δεν διαθέτει ούτε αεροδρόμιο, ούτε λιμάνι, ούτε κάθετο άξονα σύνδεσης με την Εθνική Οδό. Έρχεται και αυτή η απόφαση του ΟΣΕ, η οποία είναι απόφαση πολύ παλαιότερη δηλαδή, η οποία την αφήνει και πάλι απ’ έξω» σημείωσε εξηγώντας πως «δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση προσωπικά εγώ ως άνθρωπος και ως περιφερειακός σύμβουλος, να δεχτώ στις δικές μου πλάτες τις “πολιτικές αμαρτίες” άλλων συναδέλφων. Εμείς έχουμε εκλεγεί να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα όποια λάθη έχουν γίνει έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στην δική μας την Περιφερειακή Ενότητα, επιτέλους να αποκτήσει πρόσβαση και τη δυνατότητα μιας εξωστρέφειας, γιατί ο μεγαλύτερος όγκος εξαγωγών μαρμάρων ξεκινάει από τη Δράμα και δεν έχουμε πρόσβαση ούτε όσον αφορά την εθνική, αλλά ούτε όσον αφορά τη λειτουργία των σιδηροδρόμων».

Ερωτηθείς σχετικά με την θέση των υπολοίπων συμβούλων της «Περιφερειακής Σύνθεσης» αλλά και τις εναλλακτικές προτάσεις που κατατέθηκαν αλλά δεν «εισακούστηκαν» ο κ. Μωυσιάδης εξήγησε πως ο βασικός λόγος της απόφασης για την ανεξαρτητοποίησή του «δεν είναι αυτό που θα γίνει χρόνια μετά, όταν εμείς μπορεί να μην είμαστε μέσα στα πράγματα, αλλά η πρόθεση που υπάρχει από το τώρα για το μετά». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «ως προς το επάγγελμά μου είμαι κλινικός ψυχολόγος.  Στη δική μου δουλειά λαμβάνουμε υπόψη τα πάντα. Δεν είναι μόνο η πράξη αυτού καθ’ αυτού, αλλά είναι και η πρόθεση. Αν έρθει κάποιος σε σας και σας απειλήσει με έντονο τρόπο ότι θα σας δείρει, είτε σας απειλήσει έντονα, είτε κάνει και την πράξη, εσείς θα βιώσετε το ίδιο πράγμα. Για μένα μέτρησε όχι αυτό που θα γίνει χρόνια αργότερα και μπορεί να μην είμαστε κι εμείς μέσα στα πράγματα, αλλά με ενόχλησε η πρόθεση που υπάρχει από τώρα για το μετά. Προφανώς θα υπάρξει χρόνος και εκεί θέλω να δω εκ νέου τις προθέσεις των συναδέλφων, όσον αφορά το να συμπεριληφθεί και η Δράμα μέσα σε μία ενδεχόμενη νέα πρόταση χάραξης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας».

«Ο,τιδήποτε είναι υπέρ της Δράμας και της ενδοπεριφερειακής συνείδησης θα με βρει αρωγό»

Ερωτηθείς τέλος ως προς τα επόμενα «βήματά» του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο ίδιος τόνισε πως «το μόνο σίγουρο είναι πως ο,τιδήποτε είναι υπέρ της Δράμας και της  ενδοπεριφερειακής συνείδησης θα με βρει αρωγό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.