Ανεξαρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλια: «Σε Μηχανισμο Προωθησης Ιδιωτικων Εταιριων μετετρεψε την ΠΑΜΘ ο Αντιπεριφερειαρχης Δραμας»

Χωρίς έγκριση από όργανο της Περιφέρειας εκδήλωση που «διαφημίζεται» από την ΠΕ Δράμας

Για υπέρβαση αρμοδιοτήτων κατηγορεί τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία.

Όπως εξηγεί η παράταξη της αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή της, «με Δελτίο Τύπου και Αφίσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, καλεί τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν σε εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, που διοργανώνει – όπως γράφει – η “Αντιπεριφέρεια” Δράμας.

Και από τα δύο όμως (Αφίσα και Δ.Τ.) προκύπτει ότι πρόκειται για εκδήλωση της ιδιωτικής εταιρείας Career Counseling – Σύμβουλοι καριέρας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο, η οποία πέρα από τις συμβουλές που προσφέρει για επαγγελματικό προσανατολισμό, προωθεί και σπουδές σε Πανεπιστήμια της Κύπρου, της Κορέας, της Αμερικής και της Σλοβακίας.

Η εκδήλωση αυτή δεν έχει τύχει καμίας έγκρισης συλλογικών Οργάνων της ΠΑΜΘ, ούτε η παραχώρηση στην ιδιωτική εταιρεία του χώρου του Αμφιθεάτρου της Περιφέρειας στη Δράμα».

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία καταγγέλλει την ενέργεια του Αντιπεριφερειάρχη, υπενθυμίζοντάς του επιπρόσθετα και τα εξής:

  1. Ο ίδιος δεν είναι Νομάρχης προ του 2011, αλλά χωρικός Αντιπεριφερειάρχης και εκπροσωπεί τον Περιφερειάρχη στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και μόνο για αρμοδιότητες που του έχει μεταβιβάσει ο Περιφερειάρχης ή προβλέπει ο Νόμος.
  2. Ο όρος “Αντιπεριφέρεια” δεν υπάρχει και δεν υφίσταται σε κανένα Νομοθέτημα. Η Περιφερειακή Ενότητα που προβλέπεται από το Νόμο ως όρος, είναι γεωγραφικός προσδιορισμός, δεν έχει νομική υπόσταση, ΑΦΜ, συλλογικά όργανα, δεν εκπροσωπείται, δεν αποφασίζει και δεν έχει δικαίωμα να διοργανώνει τίποτε.
  3. Κάθε εκδήλωση που γίνεται μέσα στα όρια αρμοδιότητας της ΠΑΜΘ πρέπει να έχει την έγκριση Συλλογικού οργάνου.

Μάλιστα καλεί τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας «να διαβάσει προσεκτικά τον σχετικό Νόμο 3852/10, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και να αποφεύγει να υπερβαίνει τις όποιες αρμοδιότητες έχει, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η, επί χρήμασι ή μη, αυθαίρετη διαφήμιση και προώθηση εταιρειών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.