Ανεξαρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλια: «Ο Περιφερειαρχης πανηγυριζει για τη συνεχιση μιας μελετης που απλα ακομη δεν υπαρχει…»

Κριτική και στοιχήματα για τον δρόμο Δράμα-Αμφίπολη και την πεσμένη γέφυρα Καβάλας βάζει η περιφερειακή παράταξη

Κριτική ασκεί η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος κατά την ανακοίνωση της υλοποίησης του οδικού άξονα Δράμα-Αμφίπολη σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον η περιφερειακή παράταξη της αντιπολίτευσης αναφέρεται στην πεσμένη γέφυρα της Καβάλας βάζοντας…στοίχημα για το αν η κατασκευή της θα μάς απασχολήσει και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης:

«Ο δρόμος Αμφίπολης-Δράμας ή η πεσμένη γέφυρα στην Καβάλα; Ποιο έργο θα τελειώσει πρώτα; Ιδού η απορία!

Μέσα στην τρελή χαρά ο Περιφερειάρχης κος Μέτιος πανηγυρίζει για την  εξασφάλιση δυο εκατομμυρίων για την συνέχιση της μελέτης Δράμας – Αμφίπολης που απλά ακόμη δεν υπάρχει….

Η Δράμα, η Καβάλα κι η Εγνατία Οδός…

Διαβάζουμε από το τελευταίο δελτίο τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ ότι «Το 2013, η αρμοδιότητα για τις μελέτες και την κατασκευή του τμήματος που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μεταβιβάστηκε στην Εγνατία Οδό. Δηλαδή, ό,τι μελέτες είχαν εκπονηθεί από την κρατική Περιφέρεια και τη Νομαρχία Δράμας μέχρι τότε για το συγκεκριμένο τμήμα, δόθηκαν στην Εγνατία Οδό. Φέτος το Φεβρουάριο, ως Διοίκηση της Περιφέρειας, ζητήσαμε και, πριν λίγες μέρες, λάβαμε από την Εγνατία Οδό όλες τις υπάρχουσες μελέτες για το συγκεκριμένο τμήμα. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι μελέτες που μας επιστράφηκαν, ήταν σχεδόν αυτές που είχαμε δώσει πριν 8 χρόνια. Και για να είμαι ακριβής, η όποια πρόοδος υπήρξε, σημειώθηκε μόλις τον τελευταίο χρόνο.»

Δηλαδή αβίαστα προκύπτει ότι μέχρι το Φεβρουάριο του 2021, η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν ενδιαφέρθηκε να δει τι γίνεται και τι συμβαίνει με την μελέτη αυτή που ανέλαβε η Εγνατία, και εμπαίζοντας την Περιφέρεια ΑΜΘ παρέδωσε ότι είχε παραλάβει το …2013; Και η παραπάνω αδιαφορία επιβραβεύεται και με πρόσφατο δελτίο Τύπου της, σύμφωνα με το οποίο «εξασφαλίστηκαν» τα 2 εκ € που απαιτούνται για την ολοκλήρωση – επικαιροποίηση της μελέτης;

Κι ας πάμε ένα βήμα πιο πέρα:

Για να μην «εισπράξει» τα εύσημα ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας της Καβάλας ενόψει των εκλογών, Δήμος Καβάλας και Περιφέρεια ΑΜΘ αρνήθηκαν την συνδρομή του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως εύγλωττα αποκάλυψε προ μηνών η τότε δήμαρχος κα Δήμητρα Τσανάκα. Ως «λύση» αναζητήθηκε η προγραμματική σύμβαση για την σύνταξη της μελέτης ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και την Εγνατία Οδό, δηλαδή ζητήθηκε από το φορέα που επί 9 χρόνια καθυστέρησε τις μελέτες για τον άξονα Δράμα – Αμφίπολη (στο κομμάτι των 14 χιλιομέτρων), να συντάξει την μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας της Καβάλας…

Η Εγνατία Οδός έπρεπε κατά την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε στις 3/10/2020 να παραδώσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας… Ήδη στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ, για λόγους ανώτερης βίας, εισήχθη αίτημα της εταιρείας για την παράταση ισχύος της προγραμματικής σύμβασης μέχρι τον Απρίλιο του 2022 και η Διοίκηση είναι θετική προς τούτο σύμφωνα με την εισήγησή της στην επόμενη συνεδρίαση της ΟΕ που θα γίνει την Τρίτη 27.4.2021.

Λοιπόν πάμε ένα στοίχημα ότι η κατασκευή (τουλάχιστον, αν όχι κι η μελέτη) της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο Καβάλας θα μας απασχολήσει και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.