Ανεξαρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλια: «Ο κ. Μητσοτακης παιρνει πισω αλλη μια εξαγγελια για τον πολυπαθο Εβρο»

Αιχμές από την περιφερειακή παράταξη για τις αλλαγές της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

Κριτική στην κυβέρνηση για την αλλαγή στον σχεδιασμό της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο ασκεί η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη θυμίζει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού για το έργο τον Μάρτιο του ’23, τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης παίρνει πίσω άλλη μια εξαγγελία. Ταυτόχρονα καταθέτει την πρόταση για την δρομολόγηση τακτικής σιδηροδρομικής συγκοινωνίας με μικρές γρήγορες αυτοκινητάμαξες και όχι με συρμούς δυσκίνητους μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Δικαίων, για να δώσουμε μία δυναμική στον βόρειο Έβρο.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης:

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις… ο κ. Μητσοτάκης παίρνει πίσω άλλη μία εξαγγελία του που αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικά τον πολύπαθο Έβρο.

Η εξαγγελία αφορούσε την αναβάθμιση και τον διπλασιασμό της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, προϋπολογισμού 1,07 δις ευρώ, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Τον Μάρτιο του ’23, είχε δηλώσει από τον Έβρο όπου περιόδευε: «…κάποιοι αγωνιστήκαμε στην Ευρώπη για να αυξήσουμε το ΕΣΠΑ της περιφέρειας. Διότι διεκδικήσαμε πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για σημαντικά έργα υποδομής, όπως η διπλή γραμμή του τρένου από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο, που όταν ολοκληρωθεί, το 2028, πραγματικά θα αλλάξει όψη ο Έβρος».

H Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία από την άλλη αναδεικνύει την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ των πόλεων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, που είναι εφικτή με την δρομολόγηση τακτικής σιδηροδρομικής συγκοινωνίας – με μικρές γρήγορες αυτοκινητάμαξες, όχι με συρμούς δυσκίνητους – μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Δικαίων, για να δώσουμε μία δυναμική στον βόρειο Έβρο.

Ένα γρήγορο μέσο σταθερής τροχιάς, όπως το τραίνο, να μπορεί να ενώσει αυτά τα σημαντικά αστικά κέντρα του Έβρου, μαζί με το απομακρυσμένο Τρίγωνο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.