Ανδρεας Λοβερδος απο την Κομοτηνη

«Εάν το κόστος της συμφωνίας υπερβαίνει το email Χαρδούβελη δεν θα την ψηφίσουμε»

Δύο μόλις 24ωρα πριν την εκκίνηση των διαδικασιών εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος πρόεδρος κ.Ανδρέας Λοβέρδος βρέθηκε στην Κομοτηνή, για να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τοπικά στελέχη και νεολαίους του κόμματος, στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Λοβέρδος παρουσίασε την πρόταση του για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία την χαρακτήρισε κυβέρνηση «αεριτζίδων» και «τυχοδιωκτών» που έθεσε σε αμφισβήτηση την τύχη της χώρας. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου, ότι στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του κινήματος, θα εισηγηθεί ώστε το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει την συμφωνία, εάν το κόστος της υπερβαίνει τα επίπεδα του email Χαρδούβελη.

 

 

«Γίνεται μία πάρα πολύ καλή αρχή για την ανασυγκρότηση της παράταξης και την αναγέννησή της»

 

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συμμετοχή των μελών του κινήματος στην εσωκομματική διαδικασία της Κυριακής, εκτιμώντας ότι θα ξεπεράσει τις 100.000. «Αυτό θα σημαίνει ότι γίνεται μία πάρα πολύ καλή αρχή για την ανασυγκρότηση της παράταξης και την αναγέννησή της» σημείωσε.

Διατύπωσε τη θέση ότι απαιτείται συλλογική λειτουργία και ισχυρός γραμματέας, υποδεικνύοντας και τον Κώστα Σκανδαλίδη, ως τον κατάλληλο «να αναλάβει να υλοποιήσει το προσκλητήριο της παράταξης» προς το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ κι άλλες κινήσεις για το συνέδριο της ενιαίας κεντροαριστεράς, στα τέλη του 2015.

 

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε και την επιτακτική ανάγκη άσκησης έντονης και σκληρής αντιπολίτευσης στη Βουλή καθώς «η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση «αεριτζίδων» και «τυχοδιωκτών» και έχουν βάλει σε αμφισβήτηση την τύχη της χώρας, γιατί η χώρα είναι σε πορεία Grexit τις τελευταίες ημέρες». Συγχρόνως με τη δέσμευσή του για «σκληρή αλλά έντιμη αντιπολίτευση» ο κ. Λοβέρδος υποσχέθηκε ότι εφόσον αναδειχθεί στην προεδρία του κινήματος θα έχει συνεχή παρουσία σε όλη τη χώρα «ώστε να συγκροτηθεί το ΠΑΣΟΚ σε πολύ σύντομο χρόνο για να είναι έτοιμο για να αναλάβει και πάλι μεγάλες ευθύνες».

 

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του κινήματος, θα εισηγηθεί ώστε το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει την συμφωνία, «εάν το κόστος της υπερβαίνει το email Χαρδούβελη. «Αν η δεδηλωμένη απολεστεί όμως, το ΠΑΣΟΚ θα το ξανασκεφθεί, όχι για να ψηφίσει, γιατί θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις» είπε.

 

 

«Δημιουργήθηκε ένα άτυπο δίκτυο μετανοημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ 5 μήνες μετά τις εκλογές»

 

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός «άτυπου δικτύου μετανοημένων ψηφοφόρων» 5 μήνες μετά τις εκλογές, γεγονός που απέδωσε στην αμφιβολία που δημιουργεί η συμπεριφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που από την μία επικροτούν την κυβερνητική στάση στη διαπραγμάτευση κι από την άλλη υποστηρίζουν ότι δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία.

 

Ταυτοχρόνως, όπως περιέγραψε, πλην της καταβολής μισθών και συντάξεων, όλες οι άλλες υποχρεώσεις του δημοσίου δεν καταβάλλονται. Η αγορά στεγνώνει. Η αμφιβολία για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ προκαλεί ακυρώσεις στις αφίξεις στον τουρισμό και η ύφεση επανήλθε. «Έχουμε ευθύνη γι’ αυτό; Όχι. Είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης με άλλη πρόταση που δεν εισακούστηκε» διευκρίνισε, μιλώντας για απενοχοποίηση της παράταξης. «Αποδεικνύεται στην πράξη ότι δύο στρατηγικές υπήρχαν, του ΚΚΕ που με σαφήνεια έλεγε έξω από την ΕΕ και του ΠΑΣΟΚ στην οποία προσχώρησε η ΝΔ το 2012, και τώρα προσχωρεί εκών άκων ο ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε.

 

 

«Οι πολίτες απονομιμοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ»

 

Επιρρίπτοντας ανακολουθία λόγων και έργων στην κυβέρνηση ο κ.Λοβέρδος, παρατήρησε και την μείωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της όπως καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις. Προέβλεψε δε πως «η απονομιμοποίησή της θα είναι ραγδαία είτε υπογράψει συμφωνία, είτε ρίξει τη χώρα στα βράχια, πράγμα που απευχόμαστε».

 

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του, για την ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος πρόεδρος του κινήματος, υπερθεμάτισε, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά «δεν είμαστε ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ, που έσβησαν όταν ανέλαβαν κυβερνητικές ευθύνες. Και στην αριστερά και στη δεξιά όποιος αναλαμβάνει ευθύνες εξαφανίζεται, εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε μέταλλο». Συμπληρώνοντας και για το Ποτάμι, πως εάν «χρειαστεί να πάρει απόφαση επί διλήμματος, ψηφίζω ή δεν ψηφίζω μια συμφωνία, τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση» .

 

 

«Δεν υπάρχει θέση για Γ.Παπανδρέου και τα στελέχη της διάσπασης»

 

Αναφερόμενος στο ΚΗΔΙΣΟ και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Λοβέρδος απαντώντας και σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως με απόφαση του κινήματος «δεν υπάρχει θέση» τόσο για τον ίδιο όσο και για τα «3 στελέχη της διάσπασης». «Ο κ. Παπανδρεου πέρασε με κόκκινο και σκότωσε. Από τρίτο κόμμα βγήκαμε έβδομο». «Άλλωστε δεν μας είπε ότι θέλει να γυρίσει», πρόσθεσε, σημειώνοντας με νόημα πως «οι διασπάσεις φέρνουν μεγαλύτερη έχθρα από την αντιπαλότητα στην πολιτική».

 

«Ο κορμός της Δημοκρατικής Παράταξης είναι το ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε εξάλλου, αναφερόμενος στην προσθήκη στον τίτλο του κινήματος, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε και υιοθετήθηκε ομόφωνα από το συνέδριο. Ενώ πρόσθεσε με νόημα «δεν εκχωρούμε σε κανέναν τον τίτλο και τα σύμβολά μας, είναι απόδειξη φιλότιμου ο σεβασμός στην ιστορία μας, αλλά το μέλλον μας είναι στη Δημοκρατική Παράταξη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.