Αναζητωντας τις προοπτικες αναπτυξης και ευημεριας στην ΑΜΘ

Τι είπαν Χ. Μέτιος και Ντ. Χαριτόπουλος στο ειδικό πάνελ για την ΑΜΘ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Για τις προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας στην ΑΜΘ συζήτησαν σε πάνελ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου και ο Αντιπρόεδρος & Project Director της Gastrade κ. Κωστής Σιφναίος, με συντονιστή τον κ. Ιωάννη Κιρκινέζη, Business Development Director της Hill International.

Τα μεγάλα έργα ανάπτυξης στην ΑΜΘ

Ο κ. Μέτιος στην τοποθέτησή του, μίλησε για τα μεγάλα έργα ανάπτυξης, δημόσια και ιδιωτικά, που είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται στην περιοχή, για την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας στις υποδομές, στον πρωτογενή τομέα, στην επιχειρηματικότητα, στην ενέργεια και στον τουρισμό καθώς και για τις δυνατότητες που δίνει η σπουδαία γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας ως πέρασμα αλλά και ως προορισμός.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε εξέλιξη στα αεροδρόμια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, αλλά και στο οδικό αλλά και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, εστιάζοντας στην αναβάθμιση του δικτύου από Αλεξανδρούπολη για Ορμένιο.

Παράλληλα, με πόρους του ΕΣΠΑ θα δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα του δρόμου Καβάλα – Δράμα, ενώ γίνονται οι εργασίες για την ένωση του παραλιακού μετώπου Ροδόπης Έβρου.

Αφού έκανε μνεία σε μεγάλες  επενδύσεις που πραγματοποιούνται, μίλησε για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε 5 πρωτεύουσες αλλά και τα έργα στη γεωθερμία, αλλά και τις ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή όπως η παραγωγή ενέργειας μέσω του φυσικού αερίου από τους ομίλους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Κοπελούζου, ενώ σοβαρές επενδύσεις γίνονται σε αιολικά πάρκα και ανεμογεννήτριες.

Μεγάλες οι δυνατότητες του Δήμου Μαρωνείας Σαπών

Από την πλευρά του ο κ. Χαριτόπουλος μίλησε για το Δήμο και τις σημαντικές δυνατότητες που έχει, λόγω χαρακτηριστικών όπως η πολυπολιτισμικότητα, η μεγάλη παραλιακή ζώνη, οι οικισμοί της περιοχής αλλά και ο μεγάλος πολιτιστικός της πλούτος.

Όλες αυτές οι δυνατότητες όμως εμποδίζονται από την γήρανση του πληθυσμού, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, και η έλλειψη των υποδομών. Για αυτό και στόχος τους είναι αφενός η  δημιουργία θέσεων εργασίας, που θα συγκρατήσουν και θα φέρνουν νέους, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού και των υποδομών.

Ως τομείς που προσφέρονται για επενδύσεις, ξεχώρισε τον τουρισμό, την γεωργία, την κτηνοτροφία, τη βιοτεχνία, τη βιομηχανία αλλά και τον πολιτισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.