Αναβολη για το αιολικο κοντα στο Οχυρο της Νυμφαιας

Θα ζητηθεί η άποψη του Δήμου Κομοτηνής και των τοπικών κοινοτήτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την άποψη του Δήμου Κομοτηνής για την χωροθέτηση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 42 MW στη θέση «Κλεισούρα» και Υποσταθμού (Υ/Σ) Ανύψωσης Μέσης/Υψηλής Τάσης στη θέση «Κάστρα», Δήμου Κομοτηνής, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, θα ζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ανέβαλε το θέμα κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Η περιοχή ενδιαφέροντος του έργου στη θέση «Κλεισούρα» βρίσκεται περίπου 700 μέτρα βορειοδυτικά από τον συνοικισμό Νυμφαίας, 2,8 χλμ βορειοανατολικά από τον οικισμό Μικρή Άδα, 2,6 χλμ βορειοδυτικά από τον οικισμό Νυμφαία, 5,3 χλμ βορειοδυτικά από τον οικισμό Πάνδροσο και 5,7 χλμ βόρεια από τον οικισμό Σύμβολα.

Το έργο περιλαμβάνει και τη δημιουργία υποσταθμού, περίπου 750 μέτρα δυτικά από τον οικισμό Πανδρόσου και 1,4 χλμ βορειοανατολικά από τον οικισμό Συμβόλων.

Το αιολικό πάρκο θα αποτελείται από δέκα ανεμογεννήτριες (του Δανικού οίκου Vestas τύπου V136), ονομαστικής ισχύος 4,2 MW έκαστη, ύψους 105 μέτρων και διαμέτρου πτερωτής 136 μέτρα.

Το θέμα της δημιουργίας του αιολικού πάρκου προκάλεσε τις συνήθεις αντιδράσεις, με περιφερειακούς συμβούλους να ζητούν να υπάρξει γνωμοδότηση από το αρμόδιο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, αλλά και τα τοπικά συμβούλια των οικισμών που βρίσκονται πιο κοντά στο χωροθετούμενο αιολικό πάρκο.

Έτσι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, παρόλο που θα πρέπει να σημειωθεί πως πέρα από την  περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς, το αιολικό βρίσκεται πολύ κοντά στο Οχυρό Νυμφαίας, που σημαίνει πως λόγο για το θέμα θα έχει και ο Ελληνικός Στρατός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.