Αναβολη για τις 19 Οκτωβριου πηρε το εκλογοδικειο

Για την κατανομή των εδρών σε Ροδόπη, Ξάνθη και Κέρκυρα

Αναβολή για τις 19 Οκτωβρίου δόθηκε στη συζήτηση της πολυσυζητημένης ένστασης στο Άνωτατο Ειδικό Δικαστήριο για την κατανομή των εδρών στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Κέρκυρας στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
 
Οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων πλευρών δεν εξασφάλισαν άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας και έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε για αρκετούς μήνες αργότερα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις και μετά τη διαρροή της Εισήγησης της Αεροπαγίτου θεωρείται σχεδόν απίθανο να ανατραπεί η εισήγηση, παρότι δεν είναι δεσμευτική για το Δικαστήριο που συνέρχεται υπό την Προεδρεία της Βασιλικής Θάνου με τη συμμετοχή των τριών Προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων, τεσσάρων συμβούλων επικρατείας και τεσσάρων αρεοπαγιτών.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν λίγες μέρες το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εισήγηση της Αεροπαγίτου προς την ολομέλεια του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου κρίνει αβάσιμη και απορριπτέα την ένσταση που κατατέθηκε για την κατανομή των εδρών στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Κέρκυρας. Η σχετική εισήγηση είναι αρνητική για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους σε σχέση με την ένσταση που κατέθεσαν πολίτες και αμφισβητούν την κατανομή των εδρών στις τριεδρικές περιφέρειες υπέρ του πρώτου κόμματος, με αποτέλεσμα να χάσει η ΝΔ την έδρα της στις τρεις εκλογικές περιφέρειες τις οποίες κατέλαβαν σε Ξάνθη και Ροδόπη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ αντί των Αλέξανδρου Κοντού και Ευριπίδη Στυλιανίδη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.