Αναβληθηκε η συζητηση του περιφερειακου σχεδιασμου για τα απορριμματα

Λόγω έλλειψης ενημέρωσης

Την αναβολή της συζήτησης του θέματος της έγκρισης επικαιροποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, μετά από ενστάσεις αρκετών συμβούλων, κυρίως της αντιπολίτευσης, για το γεγονός ότι η συζήτηση για αυτό πραγματοποιείται δύο μόλις μέρες αφού έχουν λάβει τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, η οποία είναι και εκτενής και εγείρει κάποιες παρατηρήσεις, παρόλο που είναι θετική.
 
Έτσι ο κ. Φώτης Καραλίδης της Κοινωνικής Συμμαχίας, η κ. Κατερίνα Γεροστεργίου της Οικολογίας Αλληλεγγύης αλλά και ο κ. Σπύρος Τουρτούρης της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης ζήτησαν την αναβολή του θέματος, ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο να το επεξεργαστούν και να καταθέσουν, αν απαιτηθεί, προτάσεις.
 
Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος συμφώνησε με τις ενστάσεις τους για το θέμα του χρόνου, επισημαίνοντας πάντως πως το προηγούμενο διάστημα υπήρξε σημαντική πίεση από τη ΔΙΑΑΜΑΘ και τον πρόεδρό της, όμως από τη στιγμή που αυτός δεν ήταν παρών, θεώρησε πως θα πρέπει να αναβληθεί το θέμα.
 
Από την πλευρά της υπηρεσίας ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κώστας Καλούδης τόνισε πως και οι ίδιοι πιέστηκαν από τα αρμόδια υπουργεία για να ολοκληρώσουν το θέμα ώστε να εγκριθεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός από την ΠΑΜΘ, μιας και το Υπουργείο θα πρέπει να απαντήσει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου στην ΕΕ για τη διαχείριση των ΧΑΔΑ και επιθυμεί να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους εγκεκριμένους ΠΕΣΔΑ.
 
Τελικά το σώμα αποφάσισε να αναβληθεί το θέμα, απορρίπτοντας πάντως την σολομώντεια λύση του Προέδρου του Συμβουλίου κ. Κώστα Αντωνιάδη για σύγκλιση του Συμβουλίου στις 20 Νοεμβρίου και έτσι τελικά το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.