Αναβληθηκε η συζητηση για το Τεχνικο Προγραμμα της Περιφερειας

Δεν υπήρχε εισήγηση μέχρι και λίγες ώρες πριν την έναρξη του περιφερειακού συμβουλίου

Για απαράδεκτη στάση της διοίκησης κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση

Αναβλήθηκε για επερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο η συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αιτία της αναβολής ήταν όπως καταγγέλλει η περιφερειακή παράταξη πως λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του ΠΣ δεν υπήρχε συγκεκριμένη εισήγηση για το θέμα. Κάτι που σύμφωνα με την παράταξη ίσχυσε και για το 3ο θέμα: «Έγκριση 7ης τροποποίησης του Ετησίου Προγράμματος Δράσης της ΠΑΜΘ για το έτος 2022», το οποίο όμως συζητήθηκε κανονικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και απαξιωτική στάση της Περιφερειακής Αρχής και του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση πως «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εισηγήσεις καθυστερούν ή και αποστέλλονται λίγες ώρες πριν. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ενδεικτικά στοιχεία του πως εννοεί η Περιφερειακή Αρχή τη «δημοκρατική λειτουργία» του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως «όσο αφορά θέματα τέτοιας βαρύτητας, αποδεικνύεται πως το ίδιο το πλαίσιο λειτουργίας, που νομοθέτησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, δίνει «αέρα στα πανιά» στις απαξιωτικές συμπεριφορές» υπενθυμίζοντας ότι «η μοναδική δυνατότητα που δίνεται για το Τεχνικό Πρόγραμμα, από το θεσμικό πλαίσιο, στην αντιπολίτευση, είναι να … εκφέρει άποψη επί της εισήγησης. Ούτε να καταψηφίσει, ούτε να ζητήσει τροποποιήσεις κλπ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.