Αναβαθμισμενο θα ειναι το φετινο καλοκαιρι στο Φαναρι

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την «αναμόρφωση» του οικισμού, με τους πρώτους – και ξένους – επισκέπτες να γεμίζουν τον οικισμό τα Σαββατοκύριακα σύμφωνα με τον Πέτρο Καραβέτη

Τη βεβαιότητα ότι το φετινό καλοκαίρι ο οικισμός του Φαναρίου θα είναι αναβαθμισμένος σε κάθε επίπεδο, εξέφρασε μιλώντας το πρωί της Τρίτης, 28 Μαρτίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Πέτρος Καραβέτης.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου οι προετοιμασίες για την «αναμόρφωση» του οικισμού είναι πυρετώδεις, ούτως ώστε να υποδεχτεί επισκέπτες και το φετινό Πάσχα, με το επίκεντρο ωστόσο των προσπαθειών να είναι το φετινό καλοκαίρι.

Βούλγαροι και Ρουμάνοι επισκέπτες όπως εξήγησε έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, ιδιαίτερα τα τριήμερα που πέρασαν, ενώ επιλέγουν τον οικισμό και τα Σαββατοκύριακα με τελευταίο αυτό της 25ης Μαρτίου. Ο οικισμός είναι «γεμάτος» όπως εξήγησε ο ίδιος τα Σαββατοκύριακα και από Έλληνες, κυρίως Ροδοπίτες και Ξανθιώτες που εκμεταλλεύονται τον καλό καιρό για ημερήσιες εκδρομές.

Φωτεινότερος και καθαρότερος ο οικισμός

Σε ό, τι αφορά τις προετοιμασίες ο ίδιος αναφέρθηκε στις εργασίες αντικατάστασης των τσιμεντοϊστών και την τοποθέτηση καινούργιων φωτιστικών LED τόσο στο Φανάρι, όσο και στην Αρωγή και την Παραλία της Μέσης, αλλά και στη συνέχεια των εργασιών καθαρισμού και καλλωπισμού που προηγήθηκαν.

«Ο μεγάλος μας στόχος είναι φέτος το καλοκαίρι ο οικισμός να είναι καθαρός και μάλιστα εγκαίρως, ενώ έχουμε βάλει επίσης στόχο στα τέλη Μαΐου- αρχές Ιουνίου να έχει ασφαλτοστρωθεί και κάθε ανοιχτό αυτήν την στιγμή σημείο, όπου βέβαια αυτό είναι εφικτό». Ο ίδιος εξήγησε πως εν εξελίξει βρίσκεται και το έργο της σύνδεσης των σπιτιών του οικισμού με τον βιολογικό, ενώ σε περίπου δύο μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες επί της κεντρικής πλατείας, όπου ωστόσο δεν θα έχουν ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι.

Περισσότερες και οι κλίνες

Ο οικισμός όπως τόνισε φέτος αναμένεται να αναβαθμίσει και τον αριθμό των κλινών που θα μπορεί να φιλοξενήσει, καθώς μέσω του προγράμματος Leader κάποια καταλύματα ενισχύουν την δυναμικότητά τους, ενώ θα υπάρχουν και περισσότερα beach bar.

Θα υπάρξει πρόβλημα στο Λιμάνι

Ερωτηθείς σχετικά με το λιμάνι του Φαναρίου ο ίδιος ξεκίνησε από τα θετικά, γνωστοποιώντας ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του φωτισμού, του δικτύου ηλεκτροδότησης και των νέων ιστών που θα τοποθετηθούν για να περάσει στα «προβληματικά» σημεία, και συγκεκριμένα σε αυτό του διαύλου, που όπως τόνισε έχει γίνει πολύ ρηχός, με κίνδυνο να κλείσει.

Η είσοδος και η έξοδος των σκαφών γίνεται πλέον μόνο από την πλευρά του κόκκινού φάρου, όπου το βύθισμα είναι περίπου στα δύο μέτρα, γεγονός ωστόσο απαγορευτικό για τα μεγάλα ιστιοπλοϊκά. Το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων, ο Δήμος Κομοτηνής, το Λιμενικό Ταμείο και η Περιφέρεια όπως εξήγησε είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, ωστόσο πρόκειται για χρονοβόρες διαδικασίες, για να εκφράσει την άποψη ότι το προσεχές καλοκαίρι θα υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τέλος στο κομμάτι των εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ του Φαναρίου αναμένεται να επιστρέψει και πάλι, όπως και το Φεστιβάλ «Με θέα τη θάλασσα» που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΔΚΕΠΠΑΚ, η οποία και θα ενημερώσει σχετικά, με τον κ.Καραβέτη ωστόσο να γνωστοποιεί την πρόθεση της τοπικής κοινότητας να «ενεργοποιήσει» τους Συλλόγους του οικισμού, όπως ο Αθλητικός Όμιλος αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαναρίου. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ήδη δράσεις είναι δράση δενδροφύτευσης, στην περιοχή πίσω από το δασάκι του οικισμού, στην εκκλησία και το σχολείο, η οποία ωστόσο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.