«Ανατολικη Μακεδονια και Θρακη, μια αγκαλια γεματη Ελλαδα»

Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Μιχάλης Αμοιρίδης, Επικεφαλής  Φορέα Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ

«Περιλαμβάνει δράσεις για την προώθηση του παραδοσιακού “ήλιος-θάλασσα”, αλλά και αυτού που υπηρετεί καλύτερα και από άλλες η ΠΑΜ-Θ, τον τουρισμό όλων των εποχών»

Το νέο τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μια αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα» παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής που όπως υπογραμμίστηκε αναμένεται να τρέξει το αμέσως επόμενο διάστημα υποστηρίζοντας τον στόχο του 12μηνου τουρισμού, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που δεν μπορούν να πλησιάσουν εύκολα άλλες περιφέρειες της χώρας.

Μεταξύ των όσων έλαβαν τον λόγο κατά την διάρκεια της παρουσίασης ήταν και ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού της ΠΑΜ-Θ, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας, 19 Σεπτεμβρίου μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» δίνοντας ένα πρώτο στίγμα του περιεχομένου άλλα και της στόχευσης του προγράμματος.

Όπως τόνισε ο ίδιος το πρόγραμμα αυτό, σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της προβολής και της προώθησης του τουριστικού προϊόντος που παράγει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη στο σύνολό της, μετά από τα δύο χρόνια του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής επιλογής από πλευράς του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, όπως τόνισε ο ίδιος, αποφασίστηκε και η δημιουργία του Φορέα Τουριστικής Διαχείρισης που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, ο οποίος θα λειτουργήσει μεσομακροπρόθεσμα τα επόμενα χρόνια και παράλληλα με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που περιλαμβάνει δράσεις οι οποίες θα προωθούν τόσο το παραδοσιακό μοντέλο που προάγει όλη η Ελλάδα το «ήλιος-θάλασσα», δια μέσου της θρακο-μακεδονικής ριβιέρα, όσο και αυτό που υπηρετεί όπως υποστήριξε καλύτερα και από πολλές άλλες περιφέρειες, η δική μας, το «τουρισμός δώδεκα μηνών»,  όλων των εποχών.

Τα «ανταγωνιστικά» μας χαρακτηριστικά

«Οι παραδόσεις, οι οικισμοί, τα χωριά μας, η γαστρονομία, το φυσικό μας περιβάλλον, ο πολιτισμός μας και το πιο σοβαρό απ’  όλα είναι η αυθεντική παραδοσιακή φιλοξενία την οποία διατηρούμε, γιατί δεν έχουμε αλλοτριωθεί στο ηπειρωτικό κομμάτι από τα κυρίαρχα μεγάλα τουριστικά ρεύματα» όπως σημείωσε ο ίδιος αποτελούν τα ανταγωνιστικά αυτά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναδειχθούν, ζητώντας ωστόσο και στην συνεργασία τόσο των δήμων όσο και τοπικών ιδιωτικών παραγωγικών φορέων.  

«Θέλουμε να ξανακάνουμε γνωστή και στην Ελλάδα, όχι μόνο στο εξωτερικό, την Περιφέρειά μας» πρόσθεσε ο ίδιος τονίζοντας πως «με σύγχρονα μέσα πλέον και με δράσεις προβολής οι οποίες θα πλησιάζουν πλέον το κοινό, θα δουλέψουμε όλοι από κοινού, ώστε να συνεννοηθούμε αν θέλουμε, τι θέλουμε και πώς θέλουμε να προβάλουμε όχι μόνο τον τόπο και τα ξενοδοχεία και τις πόλεις, αλλά και τα προϊόντα. Γιατί αυτός ο συνδυασμός είναι αυτός που θα μας δώσει μακροπρόθεσμα και τα μεγέθη τα οποία επιζητούμε».

Στοίχημα η συνεργασία

Ο κ. Αμοιρίδης επέμεινε στους «συμμάχους» που επιζητεί να κερδίσει ο Φορέας Διαχείρισης εξηγώντας πως συζητήσεις και συναντήσεις με φορείς και ανθρώπους που επιθυμούν να συνδράμουν έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται, ενώ τα όποια πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός του 2023.

Ερωτηθείς για τα μεγέθη του φετινού καλοκαιριού αλλά και την στόχευση της ΠΑΜ-Θ για τον προσεχή χειμώνα, ο ίδιος έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό καλοκαίρι από άποψη επισκεψιμότητας, τα μεγέθη του οποίου ελπίζουν τόσο να διατηρήσουν όσο και να βελτιώσουν στο άμεσο μέλλον «υπό την έννοια να μένουν περισσότερο, να καταναλώνουν περισσότερο, να κινούνται ενδεχομένως και σε διαφορετικά σημεία και όχι μόνο στην παραλιακή μας ζώνη, κλπ., αλλά αυτό θέλει αρκετή δουλειά», με τον ίδιο να δηλώσει αισιόδοξος για την επόμενη πενταετία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.