Ανασυνταξης συνεχεια για τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης

Δ. Αυγέρη και Π. Ρήγας βρέθηκαν στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο των διεργασιών για την δημιουργία προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής

Ολοταχώς για την δημιουργία μιας προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής, που θα οδηγήσει την Νομαρχιακή στο συνέδριο, οδεύουν τα εναπομείναντα, μετά τις αποχωρήσεις των προηγούμενων ημερών, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, μετά και την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή.

Η συνεδρίαση είχε ως θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις και την ανασύνταξη του κόμματος στη Ροδόπη, παρουσία του Πάνου Ρήγα, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της Δώρας Αυγέρη, εκπροσώπου τύπου του κόμματος, που αναφέρθηκαν στα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες, κατέθεσαν την βεβαιότητά τους πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει ισχυρότερος από αυτή την διαδικασία, ενώ έστρεψαν και τα βέλη τους προς τους αποχωρήσαντες, ζητώντας από αυτούς να παραδώσουν την έδρα τους.

Όσο για το θέμα της Συντονιστικής, κατατέθηκαν διαθεσιμότητες και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Να παραδώσουν την έδρα οι αποχωρήσαντες

Η κ. Αυγέρη μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως το επίδικο είναι να δώσουν απαντήσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, και εκεί θα δοκιμαστούν όλοι και οι αντοχές τους.

Όλοι είναι εδώ, τόνισε, και σε αυτή τη μάχη δεν θα λείψει κανείς, ενώ συνεχάρη όσους δίνουν το παρών σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την παράταξη και τον χώρο, δηλώνοντας αισιόδοξη ότι θα μπορέσουν να ανασυνταχθούν και να τα καταφέρουν.

Αναφέρθηκε δε και στους δύο βουλευτές της Θράκης αλλά και όσους αποχώρησαν από την ΚΟ και το κόμμα, σημειώνοντας πως δεν έχει αιτιολογηθεί επαρκώς το πολιτικό αίτιο της αποχώρησής τους, καλώντας τους να παραδώσουν τις έδρες τους, που ανήκουν στον κόσμο που τους εξέλεξε και έθεσε το ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόνισε πάντως πως δεν θα υπάρχει κενό στην εκπροσώπηση της περιοχής.

Ο κατακερματισμός δεν ωφελεί την παράταξη

Ο δε κ. Ρήγας, προτάσσοντας την εμπειρία του στις διασπάσεις αλλά και στην πολιτική, θεωρεί πως τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά, προτάσσοντας και αυτός την ανάγκη αντιμετώπισης της πολιτικής της ΝΔ.

Όσοι αποχώρησαν, τόνισε, αποχώρησαν χωρίς πολιτικό επίδικο, έχοντας συμβάλλει στο πρόγραμμα του κόμματος, και ο κατακερματισμός αυτός δεν βοηθά την προοδευτική δημοκρατική αριστερή παράταξη, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο στη ΝΔ.

Εκτίμησε δε πως δεν θα φύγουν παραπάνω από 2.500 μέλη, στα 155.000, όμως δημιουργείται ηθικό και αξιακό πρόβλημα με την αποχώρηση των βουλευτών και τη νέα  Κοινοβουλευτική Ομάδα, και πως πρέπει αυτοί να παραδώσουν τις έδρες τους, όπως ορίζει ο κανονισμός, για ηθικούς και τυπικούς λόγους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.