Αναπροσαρμογη ανταποδοτικων τελων στο Δημο Κομοτηνης

Από το 1,72 στα 1,83 ευρώ το τ.μ. τα τέλη, εξαιτίας της μη εισπραξιμότητας

Στην αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών, που αφορούν την καθαριότητα και τον φωτισμό, υποχρεώνεται να προβεί ο Δήμος Κομοτηνής. Και αυτό γιατί υπάρχει μείωση της εισπραξιμότητας λόγω του κορωνοϊού, που έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτεται το συνολικό ποσό των ανταποδοτικών τελών.

Για να μπορέσει λοιπόν να παραμένει το ποσό σε ισορροπία, ο Δήμος υποχρεούται να αναπροσαρμόσει τα τέλη, αυξάνοντάς τα από 1,72 ευρώ στα 1,83 ευρώ, που σημαίνει πως αν κάποιος σήμερα πληρώνει 30 ευρώ ανταποδοτικά τέλη, πλέον θα πληρώνει 33.

Πρόθεση του Δήμου, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ήταν να καλύψει αυτή την αύξηση, ώστε τα τέλη να παραμείνουν σταθερά, όπως παραμένουν όλα τα υπόλοιπα τέλη για το 2022. Όμως λόγω της ανταποδοτικότητας, αυτό δεν του επιτρέπεται, για αυτό και η συγκεκριμένη αύξηση.

Αν τον επόμενο χρόνο, αυξηθεί η εισπραξιμότητα, σημείωσε ο κ. Πολιτειάδης, τότε θα μπορούν να μειώσουν ανάλογα τα τέλη.

Όσο για τα τέλη που μένουν σταθερά; Αυτά αφορούν τα τέλη στάθμευσης, διαφήμισης, ακίνητης περιουσίας, διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, χρήσης κοινοχρήστων χώρων και τέλους εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς.

Επίσης δεν αναπροσαρμόζονται τα κόστη των δικαιωμάτων χρήσης δημοτικών κοιμητηρίων αλλά και χρήσης δημοτικών κτημάτων – έργων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.