Αναληψη πολιτικων ευθυνων για την εκρηξη σε αποθηκη πυρομαχικων ζητα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Γιώργος Πεταλωτής: «Τα πρωτοφανή που συνέβησαν στην Αγχίαλο απαιτούν ανάληψη ευθυνών∙ όχι στρίβειν δια μιας ΕΔΕ»

Την ανάληψη πολιτικών ευθυνών για  τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Νέα Αγχίαλο ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Τομεάρχη Άμυνας του κόμματος κ. Γιώργου Πεταλωτή ο οποίος επισημαίνει πως «οι δαπάνες για την άμυνα είναι δυσθεώρητες για το μέγεθος της χώρας. Κι όμως είναι αποδεκτές από την κοινωνία, που σε εποχές δύσκολες αντιλαμβάνεται τη σημασία τους. Κι αυτό η Πολιτεία οφείλει να το σέβεται και να ανταποκρίνεται στο ρόλο της. Τα πρωτοφανή που συνέβησαν στην Αγχίαλο απαιτούν ανάληψη ευθυνών. Πολιτικών. Όχι στρίβειν δια μιας ΕΔΕ. Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να δείξει ότι αντελήφθη τι συνέβη και να αποδείξει άμεσα ότι συναισθάνεται την αγωνία των πολιτών για την ασφάλειά τους και τον σεβασμό των αμυντικών δαπανών. Έστω και σημειολογικά απαιτούνται παραιτήσεις. Αυτά ως γενικά και όσα μπορούν να λεχθούν δημοσίως. Τα ειδικά πολύ περισσότερα».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Τα ερωτήματα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων

Ταυτόχρονα σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αντιπολίτευσής τονίζει πως «οι εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στην περιοχή Καράμπα, η εκκένωση του αεροδρομίου και η απομάκρυνση μαχητικών αεροσκαφών F-16, για προληπτικούς λόγους, είναι από μόνο του εξαιρετικά σοβαρό. Το μεγαλύτερο όμως όλων είναι το πλήγμα, που υπέστη το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Όπως υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «τα ερωτήματα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων. Πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, εμμέσως πλην σαφώς, αποδέχεται τις όποιες ευθύνες και ζητά τη διερεύνησή τους αποφασίζοντας την άμεση διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το συμβάν».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με κάθε τρόπο στο κοινωνικό σύνολο και στην αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην προκειμένη περίπτωση φάνηκαν απροετοίμαστες και εντελώς αδύναμες να υπερασπιστούν τα του οίκου τους. Τι έφταιξε και η κατάσταση είχε αυτή την άσχημη εξέλιξη;» επισημαίνει ακόμα το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του και καταλήγει:

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος το θέμα, τόσο όσον αφορά στα αίτια και την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που οδήγησαν σε αυτά τα θλιβερά αποτελέσματα καθώς και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προληπτική και κατασταλτική αντιμετώπιση ενδεχόμενων μελλοντικών ανάλογων καταστάσεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.