Αναλαμβανει υπηρεσιακος πρωθυπουργος ο Ιωαννης Σαρμας

Την Κυριακή 28 Μαΐου θα ορκιστεί η νέα Βουλή

Την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης παρέλαβε σήμερα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς.

«Φτάσαμε στην τελευταία πρόβλεψη του Συντάγματος», τόνισε στο σύντομο διάλογό της με τον κ. Σαρμά η κα. Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας πως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι θα του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που θα διενεργήσει τις επόμενες εκλογές.

«Είναι συνταγματική μου υποχρέωση και καθήκον να αποδεχθώ», αποκρίθηκε ο κ. Σαρμάς, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διορισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Θα ακολουθήσει ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, πιθανότατα την Παρασκευή 26 Μαΐου, ενώ την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα θα ορκιστεί η νέα Βουλή, δηλαδή οι βουλευτές, που εξελέγησαν την περασμένη Κυριακή.

Την επομένη ημέρα, τη Δευτέρα θα εκλεγεί προεδρείο και την Τρίτη 30 Μαΐου αναμένεται η διάλυσή της, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια των νέων εκλογών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.