Ανακοινωση του προεδρου της επιτροπης Ισοτητας, Νεολαιας και Δικαιωματων του Ανθρωπου Αιχαν Καρα Γιουσουφ

Για την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Το δικό του μήνυμα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέστειλε ο πρόεδρος της επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.
 
«Ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, κράτος δικαίου και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: αξίες ενσωματωμένες στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, οι οποίες σήμερα δυστυχώς δέχονται επιθέσεις» παρατηρεί αρχικά στο μήνυμά του ο κ. Καρά Γιουσούφ για να σημειώσει πως «τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καλείται να διαχειριστεί το μεγαλύτερο ρεύμα προσφύγων καθώς αποτελεί την κύρια χώρα εισόδου στον ευρωπαϊκό χώρο».
Παράλληλα διαβεβαιώνει πως «η ειδική μόνιμη επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον οικουμενικό και αδιαίρετο χαρακτήρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπτύσσοντας ενεργό συνεργασία με τις χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς καθώς και οργανώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο της κοινωνίας» επισημαίνοντας πως «ταυτόχρονα, η κοινωνία θα πρέπει να συνεχίσει τον ολομέτωπο αγώνα διεκδικώντας ίσα δικαιώματα για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, θρησκείας, μόρφωσης, κοινωνικής τάξης και σεξουαλικού προσανατολισμού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.