Ανακοινωση του ΚΚΕ για το θανατο του Νικου Κατσαρου

«Ο Δρ. Νίκος Κατσαρός ανέπτυξε πλούσιο και αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο σε πεδία όπως η Χημεία και η Ασφάλεια Τροφίμων, η Ραδιοχημεία, η Χημεία Περιβάλλοντος και η Διαχείριση Τοξικών Αποβλήτων»

«Ο δρ Νίκος Κατσαρός ανέπτυξε πλούσιο και αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο σε πεδία όπως η Χημεία και η Ασφάλεια Τροφίμων, η Ραδιοχημεία, η Χημεία Περιβάλλοντος και η Διαχείριση Τοξικών Αποβλήτων», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο του διακεκριμένου επιστήμονα.

Η ανακοίνωση προσθέτει πως ο εκλιπών «διατέλεσε, μεταξύ άλλων, διευθυντής Ερευνών στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και μετέπειτα επιστημονικός συνεργάτης, πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) και ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Πυρηνικών Επιστημόνων (ΕΕΠΕ). Για πολλά χρόνια, ο Νίκος Κατσαρός συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ και στήριξε το Κόμμα “που με συνέπεια και θυσίες αγωνίζεται διαχρονικά για τα δίκαια του λαού μας”. Με το έργο και τη δράση του, έκανε πράξη αυτό που τόνιζε σε κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ, που συνυπέγραψε με δεκάδες άλλους επιστήμονες και εργαζόμενους σε Ερευνητικά Κέντρα το 2015: “Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες που δίνουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, το επιστημονικό και το εργατικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα. Το να τεθούν όλα αυτά στην υπηρεσία του λαού, απελευθερωμένα από τη μέγγενη της μονοπωλιακής κερδοφορίας, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία για το λαό προοπτική”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.