Ανακοινωνει Πετριδη ο Μετιος

Οι πάλαι ποτέ άσπονδοι πολιτικοί αντίπαλοι φαίνεται ότι βρήκαν κοινό σημείο στην αγάπη τους για την Περιφέρεια

Στην ανακοίνωση του ονόματος του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη στη λίστα των υποψηφίων Περιφερειακών συμβούλων του αναμένεται να προβεί ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, εκπλήσσοντας πολλούς πολιτικούς και πολιτικολογούντες στην περιοχή και όχι μόνο, μιας και μέχρι πρόσφατα το όνομα του κ. Πετρίδη ακουγόταν πολύ ως υποψηφίου Περιφερειάρχη απέναντι στον κ. Μέτιο.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι σχέσεις των δύο πλευρών ήταν ψυχροπολεμικές, ξεκινώντας από την εποχή των αντιπαραθέσεών τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, αρχικά με τον κ. Πετρίδη στην αντιπολίτευση και στη συνέχεια ως Δημάρχο, με τον κ. Μέτιο να πηγαίνει από αντιδήμαρχος σε de facto αρχηγός της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, λόγω της συνεχών απουσιών του επικεφαλής κ. Κοτσάκη.

Η κόντρα συνεχίστηκε αφού ο κ. Μέτιος μεταπήδησε στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, πρώτα ως αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και στη συνέχεια ως Περιφερειάρχης, με τις αντιπαραθέσεις να είναι συνεχείς.

Φαίνεται όμως ότι η απουσία από την πολιτική για τον κ. Πετρίδη (παρόλο που συνεχίζει να έχει επαφή με τα κοινά ως σύμβουλος του προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ), και ο χρόνος που πέρασε, απάλυνε τις οξείες γωνίες της αντιπαράθεση, και βρέθηκε κοινός τόπος συνεργασίας.

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν πως για να γίνει αυτή η συνεργασία, πέρα από τις προγραμματικές συμφωνίες, υπήρξε και μια συμφωνία κύριων, με τον κ. Μέτιο να αποχωρεί κατά τη διάρκεια της θητείας του για να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρωβουλή, ενώ αντιλαμβανόμαστε πως αντικαταστάτης του στη θέση του Περιφερειάρχη θα είναι ο κ. Πετρίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.