«Ανακατανομες» των εδρων σε Καβαλα και Εβρο

Οι βουλευτές που εκλέγονται στην ΑΜΘ

Μπορεί η κατανομή των εδρών στη Ροδόπη να παρέμεινε ίδια σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο στις εκλογικές περιφέρειες της υπόλοιπης ΑΜΘ.

Συγκεκριμένα σε Καβάλα και Έβρο σημειώθηκαν διαφοροποιήσεις στην κατανομή των εδρών. Ενώ Δράμα και Ξάνθη διατήρησαν την ίδια κατανομή εδρών σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Δράμα

Αναλυτικότερα στη Δράμα από μια έδρα μοιράζονται κατά σειρά ποσοστών η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δημήτριος Κυριαζίδης (ΝΔ), Τάσος Νικολαΐδης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) είναι τα πρόσωπα που αναδείχθηκαν βουλευτές Δράμας για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Καβάλα

Στην τετραεδρική Καβάλα είχαμε «ανακατανομή» των εδρών με τη Νέα Δημοκρατία να πετυχαίνει το απόλυτο και να εκλέγει τέσσερις βουλευτές, αποστερώντας τη μια έδρα που κατάφερε να κατακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Νέοι βουλευτές Καβάλας αναδείχθηκαν κατά σειρά οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ιωάννης Πασχαλίδης, Μακάριος Λαζαρίδης και Αγγελική Δεληκάρη, όλοι τους, όπως προείπαμε, υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία.

Ξάνθη

Στην Ξάνθη η κατανομή των εδρών παρέμεινε η ίδια με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να καταλαμβάνουν από μια έδρα. Ίσως πρόκειται για την εκλογική περιφέρεια που καταγράφηκε το εκλογικό «θρίλερ» της βραδιάς αφού η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων ήταν τελικά κάτι περισσότερο από 1.000 με αυξομειώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της καταμέτρησης. Όπως και να ‘χει τις έδρες του νομού καταλαμβάνουν ο Σπύρος Τσιλιγγίρης (ΝΔ), ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Μπουρχάν Μπαράν (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).

Έβρος

Τέλος στον Έβρο καταγράφηκε η δεύτερη «ανακατανομή» εδρών σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου με τη Νέα Δημοκρατία να εκλέγει τελικά τρεις βουλευτές, αποστερώντας την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την Ελληνική Λύση να καταλαμβάνει την τέταρτη έδρα του νομού. Όσο αφορά τα πρόσωπα βουλευτές εκλέγονται οι Χρήστος Δερμετζόπουλος και Σταύρος Κελέστης, ενώ υπό αίρεση είναι το πρόσωπο που καταλαμβάνει την τρίτη έδρα στο νομό του κόμματος, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από το ποια έδρα θα επιλέξει να καταλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε περίπτωση  που επιλέξει κάποιον άλλο νομό εκτός του Έβρου τότε την Τρίτη έδρα στο νομό θα καταλάβει ο κ. Τάσος Δημοσχάκης. Από το κόμμα της Ελληνικής Λύσης την έδρα καταλαμβάνει ο Παράσχος (Πάρης) Παπαδάκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.