Ανακαινιστηκε μετα απο 25 χρονια το Δημαρχειο Σαπων

Σύγχρονο Δημαρχείο αποκτά πλέον ο Δήμος Μαρώνειας –Σαπών

Έτοιμο να παραδοθεί προς χρήση σε εργαζόμενους και πολίτες είναι το ανακαινισμένο Δημαρχείο στις Σάπες, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και της Β΄ φάσης του έργου επισκευής, συντήρησης και λειτουργικής αναβάθμισης του, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 213 χιλιάδων ευρώ.

Οι εργασίες κρίθηκαν αναγκαίες τόσο για την συντήρηση όλου του κτιρίου όσο και για την εξασφάλιση μακροχρόνιας αντοχής των επισκευαστικών εργασιών.

Το δημαρχιακό κατάστημα Σαπών το οποίο κατασκευάστηκε το 1951, ανακαινίστηκε για πρώτη φορά το 1997.

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν στο κτίριο αποτελούν τη δεύτερη ουσιώδη ανακαίνιση του με στόχο τη διαμόρφωση λειτουργικών χώρων μακροχρόνιας αντοχής. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αξιοποιήθηκε η εγκαταλειμμένη, απαξιωμένη και διαλυμένη παλιά αίθουσα τελετών στο ισόγειο και διαμορφώθηκε σε χώρο γραφείων προσθέτοντας περίπου 150 τ.μ. ζωτικό χώρο στο κτίριο.

Παράλληλα, εκτελέστηκαν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, όπως:  στεγανοποίηση οροφής, αποξήλωση της παλαιάς μόνωσης και τοποθέτηση νέας σε όλο το κτίριο, αντικατάσταση των παλαιών παραθύρων, τοποθέτηση υαλότουβλων, αποξήλωση παλαιού ηλεκτρολογικού δικτύου και τοποθέτηση νέου, κατασκευή εκ νέου δικτύου τηλεφώνων, αποξήλωση παλαιών φωτιστικών σωμάτων και τοποθέτηση νέων, κ.ά..

Στο νέο δημαρχείο εκτός από τους χώρους που ανακαινίστηκαν έχουν επιπλέον προστεθεί:

-νέοι βοηθητικοί χώροι

-νέοι χώροι υγιεινής για τους εργαζόμενους, το κοινό καθώς και τα ΑμεΑ

– ανακαινίστηκε η αίθουσα εκδηλώσεων στον πρώτο όροφο.  

Με τις προσθήκες αυτές και την ανακαίνιση του το Δημαρχείο Σαπών καθίσταται ένας απόλυτα λειτουργικός χώρος που μπορεί να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου στις Σάπες.

Ταυτόχρονα, αξιοποιείται η δημοτική περιουσία και αναβαθμίζεται το κτίριο που στεγάζει δεκάδες εργαζόμενους και φιλοξενεί εκατοντάδες πολίτες.

Η Δημοτική Αρχή Μαρωνείας-Σαπών συνεχίζει το έργο της με συνέπεια, πρόγραμμα και όραμα για το μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.