Αμεση ανασυνταξη τοπικα και κεντρικα του ΣΥΡΙΖΑ βλεπει ο Δ. Χαριτου

Μια νέα μέρα αρχίζει για το ΣΥΡΙΖΑ μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου, τονίζει ο πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Σε τροχιά αποχωρήσεων έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επεισοδιακή Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, που είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να αποχωρήσουν αρκετά στελέχη και μέλη της Επιτροπής αρχικά από τη συνεδρίαση, και μετά από το ίδιο το κόμμα, όπως η Ομπρέλα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ φαίνεται πως και άλλα στελέχη σκέφτονται να ακολουθήσουν τον δρόμο της εξόδου.

Στην συνεδρίαση ήταν και ο πρώην Βουλευτής Ροδόπης και μέλος της ΚΕ κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος μίλησε για την Συνεδρίαση, τις αποχωρήσεις, την επόμενη μέρα αλλά και την τοποθέτησή του από το βήμα της Επιτροπής για ανάγκη ανασύνταξης του κόμματος από την  Κεντρική Επιτροπή ως τις Νομαρχιακές Επιτροπές, ως ζήτημα ζωτικής σημασίας.

Άντεξε το οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Χαρίτου εκτίμησε πως το κόμμα ζει τους μετασεισμούς από τον κύριο σεισμό που έγινε τον Μάιο-Ιούνιο, με ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί όμως πως το οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ άντεξε, συνεχίζει την επόμενη μέρα, και κάνει μια νέα αρχή.

«Προφανώς χρειάζεται να ανασυνταχθούμε, να γίνουμε πιο  ελκυστικοί στην κοινωνία,  έτσι ώστε με ένα πιο αξιόπιστο πρόγραμμα, με πιο ρεαλιστικές εφαρμόσιμες προτάσεις, να απαντήσουμε στις πολύ μεγάλες ανάγκες που έχει σήμερα» σημείωσε ο ίδιος με διάθεση αυτοκριτικής, όμως επεσήμανε πως οι εντάσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί μια συζήτηση για το πώς θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από δω και πέρα, γιατί από την πρώτη μέρα ακόμα της συνεδρίασης, εγέρθηκε το θέμα των διαγραφών και ακολούθησαν οι αποχωρήσεις σημαντικού μέρους των μελών της Επιτροπής.

Παρόλα αυτά έγινε συζήτηση για τις ανάγκες που έχει σήμερα η κοινωνία,  αλλά και πώς πρέπει να πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο μεγάλος κύκλος της εσωστρέφειας έκλεισε χθες και σήμερα ανοίγει μια νέα μέρα, μιας και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει, έχοντας να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα και ένα δύσκολο χειμώνα» επεσήμανε ο κ. Χαρίτου.

«Αφήνουμε πίσω τις διαφορετικές απόψεις, τις διαφορές, σκέψεις, προτάσεις, κλπ» τόνισε, και ενώ χαρακτήρισε σεβαστή την επιλογή κάποιων να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί άδικο για έναν χώρο τον οποίο τον υπηρέτησαν για  πάρα πολλά χρόνια, να φέρονται έτοιμοι να  ανακοινώσουν σχήμα με το οποίο θα κατέβουν στις εκλογές, ή συνεργασίες.

Επείγει να ανασυνταχθεί και τοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Όσο για την τοποθέτησή του στην ΚΕ, τόνισε πως επισήμανε ότι εκατοντάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν μια επιλογή ηγεσίας για την επόμενη μέρα, και πως δεν έχει δικαίωμα κανείς από την επόμενη των εκλογών, να  αμφισβητεί και με τέτοιους υβριστικούς χαρακτηρισμούς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, χωρίς να του αφήσει ούτε μια ημέρα περιθώριο.

«Επείγει,  και είναι ζωτικής σημασίας να ανασυνταχθεί γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ, από την ηγεσία του μέχρι κάτω» σημείωσε, γιατί πιστεύει πως υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι σε όλη τη χώρα, όπου δεν περισσεύει κανείς. «Θέλω να  πιστεύω ότι θα υπάρξουν γρήγορα πρωτοβουλίες και συνολικότερα αλλά και τοπικά, έτσι ώστε αυτή αναγκαιότητα να συναντηθούν όλοι αυτοί οι συναγωνιστές», ανέφερε, γιατί θεωρεί πως θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις που θα το απαιτήσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.