Αμεσες πραξεις ζητα ο Μανωλης Ταπατζας για την αποτροπη της πρακτικης διακινητων να εισερχονται στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας

«Κάποια θέματα απαιτούν άμεσες πράξεις, όχι σκέψεις και συσκέψεις»

Την επιτακτικότητα της εφαρμογής άμεσων μέτρων, προκειμένου να ανασχεθεί η πρακτική διακινητών να εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Μανώλης Ταπατζάς.

Συγκεκριμένα ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης επισημαίνει σε ανάρτησή του πως «έχουμε φτάσει πλέον στο απροχώρητο με τους πειρατές των δρόμων μας, τους διακινητές παράτυπων μεταναστών επί της Εγνατίας οδού» για να εκμυστηρευθεί πως «δεν είμαστε ασφαλείς και αυτό με τρομάζει. Περισσότερο με τρομάζει ότι το σύστημα δεν έχει αντανακλαστικά».

«Ποια θα ήταν η κατάσταση αν στη θέση των τριών ίσως και παραπάνω συμπολιτών μας ήταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο;» διερωτάται ο ίδιος με νόημα και υπογραμμίζει πως «δεν μπορώ να δεχθώ ότι το παιδί μου και κάθε παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή το σύστημα κωλυσιεργεί».

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Ταπατζάς, «κάποια θέματα απαιτούν άμεσες πράξεις, όχι σκέψεις και συσκέψεις που καλεί ο κ. Περιφερειάρχης. Πρέπει να ξεπεράσουμε την τάση να λειτουργούμε με παλαιού τύπου νοοτροπίες, αντί να ψάχνουμε ποιος φταίει, πρέπει να εστιάσουμε στην επίλυση του προβλήματος».

Ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης θυμίζει την πρόταση της «Περιφερειακής Σύνθεσης» έτσι όπως κατατέθηκε με επερώτηση της 6ης Ιουλίου 2023 στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «μια πρακτική λύση η οποία μπορεί να συνεισφέρει άμεσα στο πρόβλημα, να αξιολογηθεί από τους αρμόδιους επιστημονικούς συνεργάτες ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός».

«“Μειωτές ταχύτητας” μονής κατεύθυνσης», εξηγεί κλείνοντας «θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ενισχυτικά στην κατεύθυνση καταπολέμησης του φαινομένου επικίνδυνης οδήγησης, αφού επιτρέπουν διέλευση οχημάτων ΜΟΝΟ από μια κατεύθυνση. Η τοποθέτησή τους δεν είναι ιδιαίτερα δαπανηρή, ειδικά αν αντισταθμιστεί με τις συνέπειες που προκαλεί η απουσία τους (κόστος σε ανθρώπινες ζωές)».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.