Αμερικανους υποτροφους απο το προγραμμα Νεων Ηγετων του MMF φιλοξενησε στη βουλη ο Ε. Στυλιανιδης

Τους παρείχε ειδική ενημέρωση για τη Θράκη ως μοντέλο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Νέων Ηγετών του Ινστιτούτου Memorial Marshall Fund που συνεργάζεται με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης φιλοξένησε στη Βουλή των Ελλήνων πέντε νέους υπότροφους από το χώρο της πολιτικής, της αγοράς και του πολιτισμού.

Οι αμερικανοί υπότροφοι του προγράμματος νέων ηγετών που είναι ήδη καταξιωμένα στελέχη στις ΗΠΑ, αφού ξεναγήθηκαν στην έκθεση της Βουλής για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενημερώθηκαν από Έλληνες Βουλευτές όλων των κομμάτων για την κατάσταση στην Ελλάδα, τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και το σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή, υπέβαλαν ερωτήσεις και αντάλλαξαν απόψεις με τους Έλληνες Βουλευτές. Από τη Νέα Δημοκρατία απάντησαν οι Δημήτρης Καιρίδης και Ευριπίδης Στυλιανίδης και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Βουλευτής Λέσβου κ. Γιάννης Μπουρνούς.

Ειδική ενημέρωση για τη Θράκη ως μοντέλο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα και ως ιδανικό διεθνή επενδυτικό προορισμό έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης και Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος χάρισε στους φιλοξενούμενους του και τη μελέτη που δημοσίευσε στα αγγλικά «Thrace: The Greek model of an open democratic society» των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ, ζητώντας από τους νέους επιφανείς Αμερικανούς να ενημερώσουν την Κυβέρνηση τους για τις ελληνικές θέσεις και την αμερικανική αγορά για τα συγκριτικά επενδυτικά πλεονεκτήματα της Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν από τους παλιούς υποτρόφους του Αμερικανικού Marshall Fund, όταν από το 2002 επισκέφθηκε τις ΗΠΑ ως νέος βουλευτής με την φροντίδα του State Department και του Αμερικανικού Κογκρέσου μεταφέροντας τεχνογνωσία στην Ελλάδα σε διαφορετικούς τομείς πολιτικής, όπου είχε τη δυνατότητα να συναντήσει σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης, ο Bill Gates καθώς και άλλους διακεκριμένους διπλωμάτες, επιχειρηματίες και πολιτικούς.

Την αποστολή του MMF συνόδευαν στελέχη του Europe Direct, του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής καθώς ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» Ηλίας Μαγκλίνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.