Αλβανια: Νικητης μεσα απο τη φυλακη ο Φρεντι Μπελερης

Αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στη Χειμάρρα ο προφυλακισμένος ομογενής

Νικητής των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα της Αλβανίας είναι τελικά ο προφυλακισμένος ομογενής Φρέντι Μπελέρης, έπειτα από ένα εκλογικό θρίλερ. Ο Μπελέρης συγκέντρωσε ποσοστό 50,12% έναντι 49,88% που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του.

Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας. Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, οι ομογενείς που βρισκόταν έξω από το σημείο της καταμέτρησης ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Πριν λίγη ώρα είχε διακοπεί η διαδικασία της καταμέτρησης, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί κόσμος στο γήπεδο της Χειμάρρας. Πρόκειται για Έλληνες ομογενείς που προσήλθαν για να αντιδράσουν για τη διακοπή της καταμέτρησης.

Ο Μπελέρης είχε κριθεί προφυλακιστέος μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς συνελήφθη την Παρασκευή, κατηγορούμενος για εξαγορά ψήφων. Μια εξέλιξη που προκάλεσε την οργή της Αθήνας, με διαβήματα αλλά και σκληρά μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας προς τα Τίρανα.

Μήνυμα Μπελέρη από τη φυλακή

Νωρίτερα, μέσα από τη φυλακή, ο Μπελέρης έστειλε το εξής μήνυμα: «Τώρα είναι η ώρα!! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου!! Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαΐου!! Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και την συμπαράσταση σας!! Όλοι μαζί για την αλλαγή!! Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!!».

Πηγή: ethnos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.