Αλλαγη στη συνθεση των ψηφοδελτιων στη Ροδοπη θελει η Ομαδα Τοπικης Παρεμβασης Ροδοπης του ΜεΡΑ25

Κώστας Δαμιανός: «Οι ευκαιριακές συνεργασίες είναι χαρακτηριστικό άλλων πολιτικών χώρων και όχι του δικού μας»

Αντιδρούν στις υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν, αλλά και στο γεγονός ότι δεν εισακούστηκε καμία από τις προτάσεις τους

Δυναμική θα είναι η αντίδραση των μελών της Ομάδας Τοπικής Παρέμβασης Ροδόπης του ΜέΡΑ25, με στόχο να υπάρξουν αλλαγές στα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν στη Ροδόπη, ώστε να εναρμονιστούν περισσότερο με τις προτάσεις που κατέθεσε η ομάδα για την κατάρτιση τους.

Να θυμίσουμε πως το Σάββατο 8 Απριλίου ανακοινώθηκαν 3 ονόματα για το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη, που περιλαμβάνουν τους Χρήστο Καλαμπούκα, Αρίφ Ναζμή και Νερσίν Χασάνογλου, μια εξέλιξη η οποία, όπως τόνισε ο Συντονιστής της Ομάδας κ. Κώστας Δαμιανός μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm», δημιούργησε προβληματισμό τόσο γιατί αγνοήθηκαν οι προτάσεις της, όσο και γιατί θεώρησαν πως αποτελούν ένδειξη ευκαιριακών και όχι ιδεολογικών συγκλίσεων.

Προβληματισμός από τις αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια

Ο κ. Δαμιανός σημείωσε πως η Ομάδα Τοπικής Παρέμβασης κλήθηκε να καταθέσει τις προτάσεις της για τα ονόματα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο στη Ροδόπη, όμως κανένα από τα ονόματα που προτάθηκαν, δεν συμπεριλήφθηκε στις ανακοινώσεις.

Αυτό δημιούργησε δυσαρέσκεια στο σύνολο της Ομάδας, μέλη της οποία περιλαμβανόταν στις προτάσεις που δεν υπολογίστηκαν, ενώ γενικότερα στην κατάρτιση των προτάσεών τους, έγινε προσπάθεια να αφορούν άτομα του αριστερού χώρου που συγκλίνουν ιδεολογικά με το ΜέΡΑ 25, και όχι να προσέλθουν σε ευκαιριακές συνεργασίες. «Οι ευκαιριακές συνεργασίες είναι χαρακτηριστικό άλλων πολιτικών χώρων και όχι του δικού μας» ανέφερε. Ο προβληματισμός βέβαια, τόνισε ο κ. Δαμιανός, υπήρχε και πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, με ενστάσεις για συμμετοχή κάποιων που εισήλθαν στο ΜέΡΑ 25 το τελευταίο διάστημα, ακριβώς σε μια ευκαιριακή και όχι ιδεολογική σύγκλιση.

Το ΜέΡΑ 25 έχει βέβαια εργαλεία για να εκφράσει η Ομάδα την διαφοροποίησή της, και θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τους ισχυρισμούς τους για τα ονόματα που ανακοινώθηκαν, και με θεμελιωμένες θέσεις να καταθέσουν το θέμα στο σύνολο των μελών, κατά την επικύρωση του ψηφοδελτίου της Ροδόπης, που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Δαμιανός άλλωστε θεωρεί αφενός πως θα υπάρξουν επιπλέον υποψηφιότητες, μιας και απομένουν 2 θέσεις στο ψηφοδέλτιο, και ελπίζουν πως υποβάλλοντας τις προτάσεις τους στα όργανα, και με τη δυναμική τους παρέμβαση, θα μπορέσουν να γίνουν αλλαγές ακόμα και στα ονόματα που ανακοινώθηκαν. Αν δεν εισακουστούν, ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του, με τον κ. Δαμιανό να τονίζει πως προσωπικά βρίσκεται πολύ κοντά στην παραίτηση.

Απαραίτητες οι ιδεολογικές συγκλίσεις

Τόνισε βέβαια πως τα τοπικά μέλη συμβαδίζουν με τις θέσεις του ΜέΡΑ25 όπως αυτές έχουν διατυπωθεί μέχρι τώρα, όμως θεωρούν σημαντικό να υπάρχει ιδεολογική σύγκλιση και με όσους απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Θύμισε άλλωστε πως θέση του Γραμματέα του Μέρα 25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη για να συμμετέχουν σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, είναι πως θα πρέπει να υπάρχει πρώτα από όλα ιδεολογική σύγκλιση και να συμφωνήσουν σε κάποια πράγματα για να κυβερνηθεί ο τόπος.

Μάλιστα ο κ. Δαμιανός εκτιμά πως οι συζητήσεις για αυτές τις συγκλίσεις θα πρέπει να γίνονται προεκλογικά, μιας και είναι απίθανο να υπάρξει μια συμφωνία μετεκλογικά, στις τρεις μέρες που έχει κάθε κόμμα για να συγκροτήσει κυβέρνηση, επί των αρχών διακυβέρνησης του τόπου.

Στο προσκλητήριο του κ. Βαρουφάκη, σημείωσε, ανταποκρίθηκαν κάποια αριστερά κινήματα και η ΛΑΕ. Βέβαια η πολιτική πάντα γεννά εκπλήξεις, όπως φάνηκε τις τελευταίες ημέρες με τις ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων.

Όσο για το πώς θα κινηθεί η Ομάδα Τοπικής Παρέμβασης, ο κ. Δαμιανός δεν θέλησε να δεσμευτεί, μιας και πολλά θα εξαρτηθούν από την τελική μορφή των ψηφοδελτίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.