Αλλαγη σελιδας στο Δημο Μαρωνειας Σαπων θελει ο Αποστολος Ιωαννου

Το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι του συνδυασμού παρουσιάστηκαν στις Σάπες

Την ανάγκη αλλαγής σελίδας στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών τόνισε κατά την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» στις Σάπες το βράδυ της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Απόστολος Ιωάννου.

Κατά την παρουσίαση ο κ. Ιωάννου επέκρινε τη σημερινή διοίκηση για τον περιορισμό σε αυτά που χαρακτήρισε έργα βιτρίνας, που απέτυχε να διαχειριστεί ακόμα και τα απλά θέματα καθημερινότητας των πολιτών και δεν μπόρεσε να αποτελέσει αναπτυξιακό κύτταρο.

Αντίθετα υποσχέθηκε πως η παράταξή τους θα βάλει τον Δήμο σε νέα εποχή, με όρεξη και επιμονή, συνεργασίες, αξιοποίηση κάθε δυνατότητας και διεκδικητικότητα και αποφασιστικότητα.

Απάντηση των αναγκών για το μέλλον

Ο κ. Ιωάννου παρουσίασε ένα πρόγραμμα τριών πυλώνων που θεωρεί πως απαντά στις ανάγκες των κατοίκων του δήμου.

Ο πρώτος είναι η Κοινωνική πολιτική – Υγεία – Πολιτισμός – Παιδεία, με τον υποψήφιο να μιλά για έμφαση σε ύδρευση, καθαριότητα, ευπρεπείς δημόσιους χώρους, αναζητώντας και εντοπίζοντας νέα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, ενίσχυση της στελέχωσης των υπηρεσιών αυτών και στήριξη της πολιτιστικής δράσης των συλλόγων της περιοχής.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι ο Πρωτογενής Τομέας και το Περιβάλλον, με ανάπτυξη στοχευμένα των αρδευτικών δικτύων και της αγροτικής οδοποιίας, την βελτίωση της αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων, την προετοιμασία του δήμου για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και την αντιμετώπιση της απειλής των αναπάντεχων φυσικών καταστροφών.

Τέλος ο τρίτος πυλώνας είναι η Διοίκηση – Οικονομία – Ανάπτυξη, με την εκπόνηση επιχειρησιακού Σχεδίου για το Δήμο, την ωρίμανση μελετών, συνεργασίες με άλλες περιοχές και την Ευρώπη για χρηματοδοτήσεις, ενώ μίλησε για ανάπλαση των εισόδων των Σαπών και τη δημιουργία κλειστής δημοτικής αγοράς.

Ειδική μνεία έκανε στον τουριστικό σχεδιασμό, με έμφαση στην προσέλκυση, ενίσχυση, υποδοχή και φιλοξενία του τουριστικού ρεύματος, ειδικά από τις χώρες της Βαλκανικής, τη δημιουργία μαρίνας αλλά και την προώθηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μαρώνειας- Σαμοθράκης.

Θετική διάθεση για το μέλλον

Κλείνοντας, δεσμεύτηκε προς τους πολίτες πως θα αλλάξουν σελίδα στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών, με θετική διάθεση στη βάση του συγκροτημένου και ρεαλιστικού βασικού προγράμματός τους, μιας και πιστεύει πως διαθέτουν τα εργαλεία και τους ανθρώπους.

Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη που έχουν προς το ανθρώπινο δυναμικό τους, την προίκα της γης και το φυσικό κάλλος του τόπου, ζήτησε από τους πολίτες του Δήμου να τους δώσουν την μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.