Αλλαγη προεδρου με ιντριγκες στην Κοινοτητα Ιασμου

Νέος πρόεδρος ο Ουνάλ Ερκέκ, μετά από ηχηρές απουσίες στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου

Διεγράφη σύμβουλος κοινότητας από την παράταξη Όραμα Αναγέννησης η απουσία του οποίου προκάλεσε την αλλαγή

Ο Ουνάλ Ερκέκ, από το Κοπτερό, είναι πλέον ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου, μετά από την διαδικασία που έγινε για την εκλογή νέου Προέδρου, με την παράταξη «Όραμα Αναγέννησης» να διαγράφει το στέλεχός της που αρνήθηκε να στηρίξει τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Ηλία Μπούκα.

Σε διάταξη του νόμου «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις» προβλέπεται ειδική ρύθμιση για την εκλογή Προέδρου συμβουλίου κοινότητας άνω των 300 κατοίκων για τη δημοτική περίοδο έως τις 31.12.2023.

Πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας άνω των 300 κατοίκων εκλέγεται, με ψηφοφορία από το σύνολο των μελών του οικείου συμβουλίου και για το σύνολο της δημοτικής περιόδου, ο σύμβουλος ενός από τους δύο πρώτους κατά σειρά εκλογής συνδυασμούς, που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού του.

Στην αρχική ψηφοφορία όμως προσήλθαν μόνο οι 6 από τους 7 συμβούλους που αποτελούν το Συμβούλιο της κοινότητας, μιας και ο ένας σύμβουλος, εκλεγμένος με το Όραμα Αναγέννησης κ. Αλέξης Τσιλιγγίρης, ήταν απών.

Η πρώτη ψηφοφορία ήταν 3-3 (δηλαδή αν είχε ψηφίσει ο κ. Τσιλιγγίρης θα είχε εκλεγεί ο μέχρι τώρα πρόεδρος κ. Ηλίας Μπούκας), ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία άλλαξαν οι συσχετισμοί, με τον κ. Ουνάλ Ερκέκ να εκλέγεται πρόεδρος με 4-2.

Αντίδραση από την παράταξη

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της παράταξης Όραμα Αναγέννησης, που σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τον κ. Τσιλιγγίρη ότι ενώ έλεγε πως θα στηρίξει τον απερχόμενο πρόεδρο, τελικά ανακοίνωσε που δεν του επέτρεψε η ομάδα του να στηρίξει Μπούκα. Για αυτό και τέθηκε εκτός συνδυασμού.

Η ανακοίνωση είχε ως εξής:

«Η πρώτη ψηφοφορία λόγω αλλαγής του νόμου για τον νέο πρόεδρο  της Κοινότητας Ιάσμου ήταν 3-3.

Έλειπε όμως ο εκλεγμένος με το Όραμα Αναγέννησης Αλέξης Τσιλιγγίρης. Εχθές διαβεβαίωνε ότι εννοείται ότι θα στηρίξει τον πρόεδρο που ανήκει στον συνδυασμό μας αλλά σήμερα ανακοίνωσε πως « Η ομάδα του δεν του επιτρέπει να στηρίξει Μπούκα».

Ας πάει να πει στα καφενεία λοιπόν με υπερηφάνεια ότι αυτός είναι υπεύθυνος για την εκλογή του νέου προέδρου της Κοινότητας Ιάσμου!

Όσο για την ομάδα του, επειδή γνωριζόμαστε στον τόπο, καλό είναι άμεσα να πάρει αποστάσεις αν δεν εμπλέκεται στην όλη ιστορία. Αλλιώς ας φορτωθούν για μια ακόμη φορά στις πλάτες τους τον εύκολο δρόμο της διχόνοιας.

Δεδομένα τίθεται από σήμερα εκτός συνδυασμού!

Για το Όραμα Αναγέννησης

Κυριάκος Αμούτζας»

Η εφημερίδα μας ήρθε σε επαφή με τον κ. Μπούκα, ο οποίος αντιμετωπίζει σκωπτικά το θέμα, και τόνισε πως από εδώ και πέρα προχωρά τον σχεδιασμό για το μέλλον, μιας και σύντομα τα υφιστάμενα όργανα στο Δήμο θα αλλάξουν μετά τις εκλογές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.