Αλη Μπουλμπουλ: «Μιλανε για εμας, χωρις εμας»

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το ΜέΡΑ25 για το πολιτικό διακύβευμα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης, την είσοδο του ΜέΡΑ25 στην Βουλή και την συζήτηση για την Θράκη και την μειονοτική ψήφο

Κάλεσμα προς όλους τους Ροδοπίτες και της Ροδοπίτισσες να ενισχύσουν, με την ψήφο τους, το ΜέΡΑ25 στις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιουνίου έστειλε μέσα από την συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του κόμματος κ. Αλή Μπουλμπούλ.

Ο κ.Μπουλμπούλ που «πρώτευσε» στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 στην Ροδόπη στην πρώτη του «κάθοδο» στις εθνικές εκλογές, εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την «είσοδο» του κόμματος στην επόμενη Βουλή, εξηγώντας πως το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση και να μιλάει την γλώσσα της αλήθειας, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, με στόχο όπως ανέφερε «να βάλουμε φρένο στις πολιτικές που μας γυρνάνε πίσω».

Για τον ίδιο η εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου ήταν το «βάπτισμα του πυρός». Μια αρχή που όπως εξήγησε θα συνεχιστεί απ’ όποια θέση και αν οι συμπολίτες του τον κατατάξουν, για να υπογραμμίσει πως «εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων για τον τόπο μας και την χώρα μας».

Άλλωστε, επεσήμανε, «στο ΜέΡΑ25 ακούμε και προσπαθούμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον διάλογο με τους πολίτες, όλους τους πολίτες και έχουμε πρόγραμμα για τα πάμπολλα ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν και αντ’ αυτού διαιωνίζονται». «Βρισκόμαστε στην φτωχότερη περιοχή της Ε.Ε.  Γειτνιάζουμε με την Βουλγαρία και την Τουρκία, γεγονός που συνεπάγεται με την δυνατότητα της περιοχής να αναδειχθεί ως εμπορικό κέντρο. Έχουμε θάλασσα, έχουμε τα λιμάνια και πόσα άλλα, ενώ σε μία χώρα που το “ισχυρό” της χαρτί είναι ο τουρισμός, η Θράκη δεν έχει ούτε εγκαταστάσεις, ούτε υποδομές, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι απλά να φεύγουν» ανέφερε για να επισημάνει πως και οι ίδιοι οι Θρακιώτες φεύγουν προς την αναζήτηση ενός καλύτερου επαγγελματικού παρόντος και μέλλοντος.

«Είμαστε στην χώρα μας μόνο για να δουλεύουμε»

Ειδικότερα ο κ.Μπουλμπούλ αναφέρθηκε στους νέους της περιοχής, και όχι μόνο, τους εποχικά εργαζόμενους που όπως επισήμανε «εργάζονται για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες» καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά για να τονίσει πως «είναι απαράδεκτο κατά την άποψή μου να είμαστε στην χώρα μας μόνο για να δουλεύουμε».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα διαμείβονται στον δημόσιο πολιτικό διάλογο για την Ροδόπη και την ψήφο της μειονότητας ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει πως «μιλάνε για μας χωρίς εμάς». «Δεν κάνουν τον κόπο να μιλήσουν στους Θρακιώτες, τους Ροδοπίτες τι σκέφτονται για την κατάσταση, για το μέλλον τους» ανέφερε για να κάνει λόγο για την δημιουργία μιας «πλαστής» ατζέντας από πλευράς της ΝΔ ώστε «να κερδίσει ψήφους από τη δεξιά». Ο ίδιος καταφέρθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνοντας πως δυστυχώς «το συνεχίζει» την ώρα που κανείς δεν μιλάει για τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής την οικονομική δυσπραγία, το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, των νέων που μεταναστεύουν στο εξωτερικό κ.α.

«Μιλούν για την μειονότητα μόνο υπό την μορφή κακών ειδήσεων»

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως αυτή η συζήτηση «βολεύει» αυτή τη στιγμή και θα ξεχαστεί μετεκλογικά για να υπενθυμίσει πως το κεντρικό κράτος και τα ΜΜΕ «μιλούν για την μειονότητα μόνο υπό την μορφή κακών ειδήσεων».

«Επιστρέφοντας» στο ΜέΡΑ25 και στο γιατί κάποιος να το ψηφίσει ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης θέλησε να υπενθυμίσει την παρουσία του κόμματος στην Βουλή ήδη από το 2019 και την διαφοροποίησή του σε μια σειρά θεμάτων, εν αντιθέσει με την κοινή ατζέντα των λοιπών πολιτικών κομμάτων. «Αν οι πολίτες θέλουν αυτή τη φωνή πάλι στη βουλή και αν πιστεύουν ότι αξίζει να ακουστεί, να κάνει μια πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση, είναι στο χέρι του λαού, είναι στο χέρι σας το να συνεχίσουμε» είπε.

«Ο φόβος δεν είναι η παντοδυναμία είναι και η αυτοδυναμία της ΝΔ» πρόσθεσε για να εξηγήσει πως «όταν έχεις μια ισχυρή αντιπολίτευση οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να πράξουν ότι θέλουν και όπως το θέλουν. Ξέρουμε ότι η Νέα Δημοκρατία από τώρα άρχισε να μιλάει για 180 έδρες και να αλλάξει το Σύνταγμα ανοίγοντας τον δρόμο για μια σειρά πραγμάτων όπως οι ιδιωτικοποιήσεις στην εκπαίδευση. Αυτό για μας είναι απαράδεκτο. Και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να έχουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση, μια βουλή που να αντιπροσωπεύετε όλος ο κόσμος και να μην έχουμε μια παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία, αλλά μια Νέα Δημοκρατία, που θα ελέγχεται από την αντιπολίτευση».

Κλείνοντας ο ίδιος στάθηκε και στην ανάγκη αλλαγής του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι πολιτικοί, την πολιτική για να υπογραμμίσει πως «θα πρέπει να αλλάξουμε τις λογικές των προηγούμενων ετών και να προχωρήσουμε μπροστά». «Γι’ αυτό στις 25 ψηφίζουμε ΜέΡΑ25» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.