Αλεξης Τσιπρας στον Ιασμο: «Να ενισχυθει η ισονομια, η ισοπολιτεια και η κοινωνικη συνοχη»

Τόπο που αποτελεί παράδειγμα αρμονικής και δημιουργικής συμβίωσης, ανεξάρτητα από θρησκείες και απόψεις χαρακτήρισε τον Ίασμο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη στον Ίασμο και την Κομοτηνή πραγματοποίησε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από πολλά στελέχη και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το πρωί της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου.

Ο κ. Τσίπρας στον Ίασμο έκανε εκτενή αναφορά στη μειονότητα, και στα μέτρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της ισονομίας και της ισοπολιτείας, αλλά και την ανάγκη στήριξης των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων, που βρίσκονται στο έλεος της πανδημίας και της ακρίβειας.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και απλοί πολίτες εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από την εγκατάλειψη της υπαίθρου, την έλλειψη εργασίας, και την ανάγκη της δημιουργίας υποδομών, όπως το φράγμα Κομψάτου, που θα μπορέσουν να αναστρέψουν την κατάσταση.

Συνοδευόταν από στελέχη του κόμματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στον Ίασμο λίγο μετά τις 1:30 το μεσημέρι, όπου τον υποδέχτηκαν  στελέχη του κόμματος και αρκετοί βουλευτές, τόσο από την περιοχή όσο και άλλοι που πραγματοποιούσαν περιοδεία στην περιοχή μας από την Τετάρτη.

Κατά την επίσκεψή του μίλησε με μέλη συλλόγων της περιοχής, με τον Δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν καθώς και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, αλλά και με κοπέλες της μειονότητας οι οποίες έφυγαν από τον τόπο τους, ή γεννήθηκαν στο εξωτερικό, και επέστρεψαν στον Ίασμο.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους πολίτες στην πλατεία του οικισμού, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα τόπο που αποτελεί παράδειγμα αρμονικής και δημιουργικής συμβίωσης, ανεξάρτητα από θρησκείες και απόψεις, όπου δείχνουν το παράδειγμα πώς μέσα από την ενότητα, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, μπορούν να πάνε πιο μπροστά και να προκόψουν.

Λουλούδια και τοπικά προϊόντα πήρε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Η επίσκεψή του στον οικισμό όμως, ανέφερε, έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα βιώνει μια διπλή κρίση, την πανδημίας, αλλά και του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας, που σαρώνει τα νοικοκυριά των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, που αν δεν στηριχθούν, δεν θα έχουν ένα εύκολο χειμώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, στηρίζει και θα στηρίζει τις αναγκαίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση των δικαιωμάτων της Μουσουλμανικής μειονότητας, ώστε να ενισχυθεί η ισονομία, η ισοπολιτεία και η κοινωνική συνοχή, ιδιαίτερα τώρα που έρχεται μια μεγάλη οικονομική κρίση.

«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, όχι στα λάθη του παρελθόντος που δημιούργησαν έριδες και διχόνοιες, και έδωσαν δικαίωμα σε τρίτες δυνάμεις να μπουν στα εσωτερικά της χώρας. Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες, και έχουμε τα ίδια δικαιώματα, αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες και οφείλει η κάθε κυβέρνηση να μας αντιμετωπίζει ενιαία» σημείωσε.

Λουλούδια και τοπικά προϊόντα πήρε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Τα μέτρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ για την μειονότητα

Θύμισε δε πως ως κυβέρνηση πήραν σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της σχολικής διαρροής στη μειονότητα, με παρεμβάσεις για το νομικό πλαίσιο και τις υποδομές στην Ξάνθη, ενώ έκανε ειδική μνεία στην εγκατάσταση «συνεργάτη Νηπιαγωγού» στα νηπιαγωγεία, «για να μιλάνε τα παιδιά την μητρική τους γλώσσα στο σχολείο» που κατήργησε η σημερινή κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε και τους προβληματισμούς των πολιτών

Μίλησε δε για την νομοθέτηση της προαιρετικότητας της Σαρίας, που εντάσσονταν σε ένα πλαίσιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ειρηνικής συνύπαρξης, που θα αγωνιστούν να συνεχιστούν και να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον.

Μίλησε τέλος για ανάγκη πολιτικής ενίσχυσης των υποδομών στην περιφέρεια, και ιδιαίτερα στις μειονεκτικές περιοχές, αλλά και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου ώστε να μπορεί ο κόσμος να μείνει σε αυτόν και να μην φεύγει ως μετανάστης σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τα προβλήματα των νεών επιστημόνων γνώρισε στην Κομοτηνή

Συνάντηση με νέους επιστήμονες

Μετά τον Ίασμο, ο κ. Τσίπρας μετέβη στην Κομοτηνή, όπου είχε συνάντηση με νέους επιστήμονες σε κεντρικό καφέ. Εκεί άκουσε τις αγωνίες τους για την επόμενη μέρα, τις δυσκολίες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Ο κ. Τσίπρας του εξέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα γενιά και την ανάγκη για την δίκαιη αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας, με ανάπτυξη για τους πολλούς και όχι μόνο για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.