Α.Τσιπρας: «Παραιτηση και προσφυγη στη λαικη ετυμηγορια, η καθεστωτικη παραμονη και κινησεις πανικου»

Με εντολή Μητσοτάκη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη για να ελέγχει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –  ΠΣ κ.Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στην συζήτηση που διεξάγεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε σε διαβολικές συμπτώσεις αλλά και ανόητα επιχειρήματα εκ μέρους της κυβέρνησης για να τονίσει πως «δεν καταλαβαίνετε ότι όσο επικαλείστε αυτά τα ανόητα αυτά όμως τα επιχειρήματα της εθνικής ασφάλειας και του εθνικού απορρήτου τάχα δεν μπορεί να μας το πείτε. Με αυτό τον τρόπο αφήνετε να σέρνεται μια τέτοιου είδους υποψία για κάποιο εθνικό κίνδυνο η εθνική μειοδοσία που προσβάλλει ένα ολόκληρο λαό και τον πρόεδρό του το καταλαβαίνετε;».

Ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να μας «πείτε ποια ήταν η εθνική ασφάλεια» για να υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη «κάνατε διεθνώς ρελίζι τη χώρα μας μέσα στον πανικό σας να κρύψετε αυτήν την πρωτοφανή εγκληματική πράξη».

«Μέσα στον πανικό σας όμως τις πρώτες μέρες της αποκάλυψης του σκανδάλου εκθέσατε όλα τα φιλικά σας μέσα ενημέρωσης αλλά και μια σοβαρή εφημερίδα του χώρου σας. Εμπλέξατε στην υπόθεση αυτή τρίτες χώρες και δεν δίστασατε ακόμη και να αναζητήσετε κάποιο άλλοθι διακινδυνεύοντας τις σχέσεις της χώρας με τρίτες χώρες και διακινδυνεύοντας την εξωτερική μας πολιτική. Τη μία μιλήσατε για την Κίνα, την Αρμενία, την τρίτη μιλήσατε για την Ουκρανία. Με δυο λόγια κάνατε διεθνώς ρεζίλι τη χώρα μας μέσα στον πανικό σας να κρύψετε αυτή την πρωτοφανή εγκληματική πράξη προκειμένου να μπορείτε να στοιχειοθετήσετε και να επικαλείστε εθνικής ασφάλειας. Πείτε μας λοιπόν ποιος είναι αυτός ο λόγος, αφήστε τους πρόσφυγες, και κυρίως σταματήστε να διασύρεται τη χώρα διεθνώς» ανέφερε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη.

«Θράσος και δειλία γιατί δεν αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη. Δεν φταίω εγώ φταίει ο ανιψιός μου, ούτε παιδιά δημοτικού δεν το κάνουν αυτό» ανέφερε επαναλαμβάνοντας πως «έχετε υποχρέωση να εξηγήσετε ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που σας οδήγησε να παρακολουθήσετε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Δώστε μία απάντηση. Ποιος ήταν ο λόγος, ήταν πράκτορας, είναι κατάσκοπος, είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα. Σταματώ την αγόρευσή μου και σας δίνω τον λόγο για να απαντήσετε».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την εντολή να τον ακούνε γιατί «μέσα στην αλαζονεία σας θέλατε να ελέγξετε και τις εξελίξεις στο τρίτο κόμμα».

 «Χρησιμοποιήσατε άθλιες μεθόδους με στόχο όπως είπα την εδραίωση τη δικής σας στην εξουσία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε ότι « είστε αποκλειστικός υπεύθυνος μιας ωμής παραβίασης του Συντάγματος και οφείλεται να απολογηθείτε». «Ακόμη αυτό που είναι ίσως το πιο κρίσιμο αυτό που θα έλεγα σήμερα απασχολεί τον κάθε δημοκρατικό άνθρωπο και καταργεί το αναγκαίο αίσθημα στοιχειώδους ασφάλειας: ο μέσος πολίτης σήμερα, ο κάθε μικρός επιχειρηματίας ξέρετε τι σκέφτεται; Όταν παρακολουθείτε ένας ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία ενός κόμματος και ένας δημοσιογράφος που ερευνά οικονομικά σκάνδαλα τότε ποιος μπορεί να κοιμάται ήσυχος ότι δεν συμβαίνει στον ίδιο. Ο νέος διοικητής όταν ρωτήθηκε ο στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για το αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι απάντησε a priori κανείς δεν εξαιρείται και σήμερα ήρθατε εδώ και το επιβεβαιώσατε υψώνοντας και τόνο», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Σκάνδαλο επιτελικού κράτους ή παρακράτους της Νέας Δημοκρατίας;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, πέταξε το μπαλάκι στους βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας λέγοντας: «Με τη στάση σας κύριοι βουλευτές και βουλεύτριες της Νέας Δημοκρατίας εσείς οι ίδιοι θα αποφασίσετε αν αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο στα χρονικά της μεταπολίτευσης θα καταγραφεί στην ιστορία ως ένα σκάνδαλο επιτελικού παρακράτους του Μητσοτάκη προσωπικά ή θα καταγραφεί στην ιστορία ως ένα σκάνδαλο επιτελικού παρακράτους της Νέας Δημοκρατίας της παράταξης σας». «Δική σας θα είναι η απάντηση δική σας είναι η απόφαση».

«Η ψήφος του λαού μοναδική διέξοδος για όλους»

Επίσης, έκανε λόγο για «εκτροπή» και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει με όλα τα θεσμικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του. «Έχετε δύο επιλογές: ή παραίτηση και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, η καθεστωτική παραμονή και κινήσεις πανικού. Σας ενθαρρύνω λοιπόν με όση πολιτική αξιοπρέπεια σας έχει μείνει να παραιτηθείτε και να μη βυθίσετε άλλο τη χώρα σε κλίμα ζόφου και ανωμαλίας. Σε ό,τι μας αφορά, πιστεύουμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανυπεράσπιστο θεσμικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη, για να απαλλαγεί η χώρα από το τοξικό νέφος του ψέματος. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η ψήφος του λαού μας, που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για όλους», κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.