Ακομα μια πρωτοβουλια για την εξοδο της Ελλαδας απο την ΕΕ

Ιδρυτική συνέλευση για την Πρωτοβουλία Αγώνα ΔιΕΕξοδος, την Κυριακή 3 Ιουλίου

Κάλεσμα στην Ανοιχτή Συνέλευση ίδρυσης της Πρωτοβουλίας Αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ «ΔιΕΕξοδος» απευθύνουν τα μέλη της, ζητώντας από όσους θέλουν να συμμετάσχουν να προσέλθουν την Κυριακή 3 Ιούλη στις 7 μμ στο Άλσος Θησείου (δίπλα από το σταθμό ΗΣΑΠ Θησείου). Στο κάλεσμά τους θεωρούν πως πριν από έναν ακριβώς χρόνο, αψηφώντας τις απειλές βροντοφώναξαν ένα ηχηρό ΟΧΙ στην πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ, τα Μνημόνια και τη λιτότητα, το οποίο όμως ποδοπατήθηκε από την ΕΕ και τους «δανειστές», την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
 
Ένα χρόνο μετά, τίποτα δεν μπορεί να είναι ίδιο, γιατί θεωρούν πως όλα αυτά με τα οποία πέρσι απειλούσαν ότι θα συμβούν, αν «τολμήσουμε» να βγούμε από το ευρώ και την ΕΕ, όλα αυτά έχουν ήδη συμβεί μέσα στο ευρώ και την ΕΕ. Όπως τονίζουν στο κάλεσμά τους η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δείξει το πραγματικά αποκρουστικό της πρόσωπο: Της ΕΕ των ωμών εκβιασμών και της κατάργησης κάθε έννοιας δημοκρατίας, του στυγνού νεοφιλελευθερισμού, της εκμετάλλευσης, του ξεπουλήματος όλου του δημόσιου πλούτου, της φτώχειας για την εργαζόμενη πλειοψηφία στο όνομα της κερδοφορίας της ολιγαρχίας του πλούτου. Της ΕΕ που διεξάγει ιμπεριαλιστικούς πολέμους, κλείνει τα σύνορά της και πνίγει μετανάστες στο Αιγαίο. Της ΕΕ που προμοτάρει τον φασισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.
 
Μάλιστα θεωρούν ότι το Brexit του βρετανικού δημοψηφίσματος είναι εδώ για να θυμίζει ότι το αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ δεν μπορεί ούτε να κρυφτεί, ούτε να φτιασιδωθεί.
 
Θεωρώντας πως ένα χρόνο μετά το ΟΧΙ, κάτι πρέπει να αλλάξει, και πως υπάρχει εναλλακτική έξω από το ευρώ και την ΕΕ και πρέπει να τη διεκδικήσουμε, τονίζουν δε την ανάγκη για σύνδεση με τους αγώνες σε ολόκληρη την Ευρώπη, στο πλευρό των εργατών και της νεολαίας στη Γαλλία, του κινήματος Lexit που πάλεψε για ένα αριστερό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα στη Βρετανία, καθώς και του τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη χώρα μας και σε μια σειρά από άλλες χώρες. Γι’ αυτό το λόγο καλούν όλους τους πολίτες στην δημιουργία μιας Πρωτοβουλίας Αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες συγκρότησης σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας από την Κυριακή στην Αθήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.