Ακομα μια πενταετια στο τιμονι της Τουρκιας ο Ερντογαν

«Θα είμαστε μαζί μέχρι τον θάνατο»

Για τουλάχιστον ακόμα πέντε χρόνια η Τουρκία θα έχει στο τιμόνι της τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς με την καταμέτρηση των ψήφων για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ο πρόεδρος του AKP προηγείται τόσο στην καταμέτρηση του κρατικού πρακτορείου Αναντολού, όσο και σε εκείνο του αντιπολιτευομένου πρακτορείου ANKA.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τα δύο πρακτορεία, ο Ερντογάν με την καταμέτρηση στο 99,5% συγκεντρώνει το 52,16% των ψήφων και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 47,84%.

Μετά το «κλείδωμα» της νίκης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία στην Κωνσταντινούπολη. Το πλήθος πανηγύριζε την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστούσε τον λαό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του. «Εύχομαι στον Θεό να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε. Τι σας είχα πει; Ότι θα είμαστε μαζί όχι μέχρι σήμερα αλλά μέχρι τον θάνατο. Σας είπα ότι δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Αυτοί που μας υπηρετούν δεν πρόκειται να ηττηθούν και εμείς είμαστε ταγμένοι για την Τουρκία», σημείωσε με το πλήθος να φωνάζει «bye bye Κεμάλ», αποχαιρετώντας τον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.