Ακομα ενα κομματι στο παζλ της υδρευσης των οικισμων συμπληρωνεται απο την ΔΕΥΑΚ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αλλαγή δικτύων ύδρευσης στην Παραδημή

Επέκταση και του δικτύου αποχέτευσης σε επιπλέον οικισμούς θέλει η Επιχείρηση

Πλησιάζει όλο και περισσότερο στην ολοκλήρωσή του ο σχεδιασμός στον τομέα της ύδρευσης σε όλο το πλάτος του Δήμου Κομοτηνής για την ΔΕΥΑΚ, με ακόμα ένα οικισμό, αυτόν την Παραδημής, να βλέπει τα παλιά δίκτυά ύδρευσής του να αντικαθίστανται με σύγχρονα.

Τη σύμβαση για την «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Μεσσούνης», προϋπολογισμού 580.000 ευρώ υπέγραψαν την Πέμπτη 20 Απριλίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Στράτος Τσακιρίδης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Πολύδωρος Τσελεκίδης, παρουσία του Αντιπροέδρου κ. Θέμη Τζενετίδη και του Γενικού Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κώστα Πελτέκη.

Συνδέσεις σε οικίες και το στρατόπεδο

Το έργο αφορά 230 εσωτερικές συνδέσεις, καθώς και την σύνδεση του στρατοπέδου που βρίσκεται κοντά στον οικισμό, σημείωσε ο κ. Τσακιρίδης, ο οποίος τόνισε πως με αυτό το έργο γίνεται ακόμα ένα βήμα για να ολοκληρωθούν τα έργα της ύδρευσης, με ελάχιστους οικισμούς, να έχουν απομείνει.

«Νομίζω ότι μετά από αρκετά χρόνια μπορούμε να πούμε ότι ένα όνειρο όταν αναλάβαμε αυτή τη διοίκηση ολοκληρώνεται» σημείωσε, τονίζοντας πως έχουν αντικατασταθεί σχεδόν όλα τα εσωτερικά δίκτυα στους οικισμούς, παρέχοντας μεγαλύτερη ποσότητα και καλύτερη ποιότητα νερού σε όλους τους δημότες. Σε όποια δε δεν έχει γίνει η αντικατάσταση, όπως η Αίγειρος, υπάρχει μελέτη και θα ενταχθούν σε επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Τόνισε μάλιστα την ανάγκη να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των εργασιών σε ένα χρόνο,  ώστε οι κάτοικοι του οικισμού να έχουν την μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία, σημειώνοντας από την άλλη πλευρά και την ανάγκη να υπάρξει κατανόηση κατά τη διάρκεια των εργασιών από τους δημότες.

Επέκταση της αποχέτευσης και σε άλλους οικισμούς

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Τσακιρίδης και στην πρόσφατη ένταξη του έργου της «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΥΦΑΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», ύψους 5.944.624 ευρώ, που εντάχθηκε την Τετάρτη στο Ταμείο Ανάκαμψης, που αφορά 520 ιδιωτικές συνδέσεις για τον οικισμό του Ηφαίστου και 250 περίπου συνδέσεις αποχέτευσης για τον οικισμό των Υφαντών.

Μάλιστα είναι σημαντικό ότι μέσω αυτού του αγωγού θα δοθεί η δυνατότητα στη ΔΕΥΑΚ να συνδέσουν και την Πανεπιστημιούπολη με τον βιολογικό της Κομοτηνής.

Το έργο αυτό θα λύσει τα προβλήματα των κατοίκων των 2 αυτών οικισμών, ικανοποιώντας και ένα πάγιο αίτημα τους. «Νομίζω ότι βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας και στους οικισμούς αυτούς, και είμαστε υπερήφανοι που μετά από αρκετά χρόνια και αρκετές πιέσεις πάντα με την σοβαρή και καλή δουλειά που γίνεται στην τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ καταφέραμε και να εντάξουμε και αυτό το έργο» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ εκφράζοντας την ελπίδα πως θα δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Με αυτό το έργο ουσιαστικά ολοκληρώνεται η επέκταση της σύνδεσης με τον βιολογικό της Κομοτηνής και στους οικισμούς γύρω από αυτή, ξεκινώντας από Κόσμιο και Ροδίτη, και συνεχίζοντας σε Θρυλόριο και τώρα σε Ήφαιστο και Υφαντές. Με την επερχόμενη δημοπρασία της σύνδεσης του βιολογικού με τον χώρο που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, θα έχουν την δυνατότητα να επεκταθούν ακόμα παραπέρα, όπως τη Μεσσούνη και την Παραδημή αλλά και παραπέρα, κλείνοντας τον κύκλο της αποχέτευσης γύρω από την πόλη της Κομοτηνής.

Σε ένα χρόνο η ολοκλήρωση

Ο κ. Τσελεκίδης σημείωσε πως ακόμα ένας οικισμός θα υδροδοτηθεί με σύγχρονα δίκτυα πολυπροπυλενίου βελτιώνοντας την ποιότητα του νερού στους κατοίκους, λύνοντας και το πάγιο πρόβλημα που υπήρχε με την ύδρευση του στρατοπέδου.

Εξέφρασε δε την άποψη πως το έργο θα ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα μέσα στον ένα χρόνο που προβλέπεται, μιας και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Κοινή προσπάθεια διοίκησης και Τεχνικής Υπηρεσίας

Στην κοινή προσπάθεια Διοίκησης και Τεχνικής Υπηρεσίας και των μηχανικών της ώστε να έχουν αυτά τα θετικά αποτελέσματα στάθηκε ο κ. Τζενετίδης, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να πραγματοποιήσουν τα έργα προς όφελος της πόλης και των οικισμών, και κατ’ επέκταση των κατοίκων τους.

Στο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης, και ειδικότερα στο κομμάτι της σύνδεσης με την Πανεπιστημιούπολη αναφέρθηκε ο κ. Πελτέκης, που τόνισε ότι σε αυτή υπήρχε βιολογικός που απαξιώθηκε και όπως φαίνεται δεν λειτουργεί πλέον, με την αποκομιδή βοθρολυμάτων να γίνεται με φορτηγά που τα μεταφέρουν στον Βιολογικό Κομοτηνής.

Με αυτό το έργο θα μπορεί να συνδεθεί η Πανεπιστημιπυπολη απευθείας με τον Βιολογικό Κομοτηνής, εξυπηρετώντας τόσο τους υφιστάμενους φοιτητές, όσο και αυτούς που θα προστεθούν με τη δημιουργία νέων που σχεδιάζεται από το ΔΠΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.